Sider

Velkommen til

Les mer om

Fagområdene

onsdag 6. september 2023

Tur til hagen med gauper og rever

Grønnsakshagen vår, matglede og matkultur
Gjennom vår grønnsakshage nede på Øverland Gård gir vi barna del i vår matkultur og matglede. Barna har tatt del i hele prosessen, fra vi sådde frøet i jorden, til det spiret, ble plantet ut og nå er blitt til grønnsaker. Nå når vi kan høste grønnsakene, får vi en begynnende forståelse for bærekraftig utvikling

Første stopp er hønsegården. I dag var alle inne i buret.

     

Vi undersøker grundig.
Så mange farger det er på fjærene. 
Her kan vi bruke sansene og se, lukte og lytte.

                        

Hønene og hanene har verdens fineste bur her i hagen.
Hanen goler sikkelig høyt og det er gøy.
KYKKELIKY
Vi sang også for han "Hanen stend på stabburshella,
bonden gjeve hannom konn..."

Det er gøy å selv mestre å få vannet ned i vannkannen.

Det må hentes mye vann, for i dag var det tørt i hagen.

Det må vannes ekstra mye inni drivhuset.
Det kommer ikke vann dit når det regner.

Det var mange som ville smake på bondebønner.
Det er så flott å se hvor godt de ligger inni bengelen. 
Det ser ut som bønnene ligger på skumgummi-madrasser.
.

Det smakte så godt at vi må hente flere. 
Vi har lært at vi må "skru" de av,
 slik at ikke stengelen knekker.

Det er spennende å åpne,
 for å se om det bor noen bønner der:


Denne gangen var det mange som mestret å luke. 
Det er en viktig oppgave for at plantene skal få nok næring

Takk for nå hagen, vi kommer snart tilbake.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar