Denne uken har vi laget mat sammen med barna i barnehagen og på tur. Vi har hatt en fantastisk uke med engasjerte barn som har syntes det er spennende å få være med på å lage mat selv. Det å lage mat sammen skaper glede og samhold mellom barna og det er fint å smake på nye retter når man har vært med på å tilberede den selv og man ser at vennen ved siden av spiser det samme.
 |
Hver dag har vi laget bål på gaupeplassen |
 |
Mandag hadde vi havregrøt laget på bål. |
 |
Oppå grøten hadde vi müsli og tørket frukt som barna har vært med å skjære opp og putte i tørkemaskin. |
 |
Til dessert ble det stekt banan med mørk sjokolade inni. |
 |
Barna kutter banan og puttet sjokolade inni. |
 |
Det smakte kjempegodt! |
 |
Tirsdag stekte vi kjøttboller laget av hjorte- og oksekjøtt. Barna var med å forme kjøttbollene som skulle være i tomatsuppen. |
 |
Tomatsuppe laget fra bunnen av med bl.a. tomater fra grønnsakhagen vår. |
 |
Onsdag hadde vi stekt ørret på bål. Først måtte vi sløye fisken og ta ut innmaten. |
 |
Vi fikk se hvordan det ser ut inni fisken. Der var det bl.a. et hjerte. |
 |
Inni fisken la vi sitronskiver og dill. |
 |
Deretter ble fisken pakket inn i vått avispapir. |
 |
På gaupeplassen la vi fisken i avispapir oppi glørne på bålet. |
 |
Ferdigstekt ørret. Den smakte veldig godt og barna spiste masse. |
 |
ved side av hadde vi ris, minimais og brokkoli. |
 |
Torsdag lagde vi fiskepinner. Vi delte opp seifilet og deretter fikk barna putte fisken i mel, egg og brødrasp. |
 |
Ved siden av var det raspet gulrot og stekte poteter. |
 |
Til dessert hadde vi hjemmelaget yoghurt. |
 |
Med bær og müsli på toppen. |
 |
Fredag lagde vi bakte poteter med rømme, skinke og mais. |
 |
Til dessert ble det poppet popcorn på bål. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar