onsdag 13. november 2024

Vi lager lomper av potetene fra hagen

 

Som dere har lest på et tidligere innlegg , så tok vi opp poteter i hagen, vasket de og tok de med til barnehagen. Mange av disse ble brukt i suppen som dere fikk på Suppedagen på Sæteren gård. Men det var også mange igjen. I dag tok vi de fram og begynte å skrelle. Som vi har fortalt tidligere er barna veldig glade i, og får til å skrelle grønnsaker, så dette gikk raskt unna. 

Barns medvirkning handler også om å delta og føle seg betydningsfull. Som dere ser av bildene var barne med på hele prosessen fra potet til lompe på takken. 


"Skrellemesterne "er i full sving

De er så ivrige hat noen plutselig sitter på bordet



Se så bra de ble. 
Nå skal de koke

Kokte poteter blir most med gaffel.

Så samles alt i en bolle. 
Vi tilsetter litt mel og lager deig.


Så kjevles deigen ut til fine lomper.
Vi må kjevle veldig forsiktig, ellers får vi de ikke opp.




Takken settes bort til vinduet, 
slik at ikke røkvasleren vasler brannvesenet.
Varme lomper med sukker og smør, smakte fantastisk











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar