Som dere har lest på et tidligere innlegg , så tok vi opp poteter i hagen, vasket de og tok de med til barnehagen. Mange av disse ble brukt i suppen som dere fikk på Suppedagen på Sæteren gård. Men det var også mange igjen. I dag tok vi de fram og begynte å skrelle. Som vi har fortalt tidligere er barna veldig glade i, og får til å skrelle grønnsaker, så dette gikk raskt unna.
Barns medvirkning handler også om å delta og føle seg betydningsfull. Som dere ser av bildene var barne med på hele prosessen fra potet til lompe på takken.
![]() |
"Skrellemesterne "er i full sving |
![]() |
De er så ivrige hat noen plutselig sitter på bordet |
![]() |
Se så bra de ble. Nå skal de koke |
![]() |
Kokte poteter blir most med gaffel. |
![]() |
Så samles alt i en bolle. Vi tilsetter litt mel og lager deig. |
![]() |
Så kjevles deigen ut til fine lomper. Vi må kjevle veldig forsiktig, ellers får vi de ikke opp. |
Takken settes bort til vinduet,
slik at ikke røkvasleren vasler brannvesenet.
Varme lomper med sukker og smør, smakte fantastisk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar