tirsdag 19. desember 2023

Lite snø, men mye moro med ski på golfbanen!

 Rammeplan for barnehagen sier blant annet at:

"Barnehagen skal være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling" (s.11)

Vi er så heldige å ha MANGE arenaer for bevegelsesglede rundt barnehagen vår, og de benytter vi oss av så ofte vi kan.

Denne kalde desemberdagen gikk turen til golfbanen, med sekker, mat og drikke, ekstra sokker, sko og votter, og ski i pulk! Det var -8 grader, og vi visste at noen kunne bli kalde, men vi tenkte som så: "Vi må jo bare prøve! Hva er det værste som kan skje?"

Og jammen var vi glade for at vi prøvde, og ikke lot "frykten" for en litt kald og ubehagelig opplevelse stoppe oss. For denne turen ble topp!


Alle barna gikk i vinterskoene sine, for ikke å bli kalde fra start. De gir også bedre grep😎 Voksne og barn samarbeidet om å dra og løfte pulkene. Det var tross alt bare et par centimenter snø, men akkurat nok.



Vi stopper opp og nyter utsikten og solgløttet som varer et lite øyeblikk, før det er borte igjen.


Endelig ser vi målet: Hytta på golfbanen!


Hytta er basen vår, og her gjorde vi byttet fra vintersko til skisko. Noen av barna var allerede kalde på tærne, og for dem varmet vi sokkene på magen😊! Nye sko og varme sokker gjorde susen. Når skiskoa var på måtte barna hjelpe hverandre å klikke skiskoene i bindingene, for vi voksne var opptatt med å knyte skisko. På den måten lærer barna samarbeid og samhold i gruppa. 


Vi lekte mye i de små bakkene rundt hytta, men måtte også på en litt lenger oppdagelsesrunde. 


Følelsen av å (nesten) fritt bevege seg rundt på ski på en stor åpen flate.


"Hva er det huset der borte montro"?



"Hva!? Plast under snøen!" Den var veldig glatt og vanskelig å ta fiskebein oppå erfarte vi.


Det er også en kunst å snu i tide, mens stemninga fortsatt er god og det er nok energi(og varme i tærne) igjen til hjemveien. Da er det fint å ha noe å leke med mens man går.


Å lage "bom" er populært blant barna, både i skogen med greiner, eller her med en plastpinne vi bruker til å holde på og kjøre flere ved siden av hverandre ned bakkene😎

Denne dagen ble en for minnebøkene, med masse god stemning, pågangsmot, tryning og falling, frustrasjon og mestring, og mange røde kinn når vi landet trygt tilbake igjen i barnehagen. 
Masse bevegelsesglede, og felles opplevelser som styrket gruppa. 

Takk for tur Bjørnebarna!













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar