torsdag 14. februar 2019

Ekorn og harer mater fuglene

I snø og kulde kan det være en utfordring for småfuglene våre å finne mat ute. Dette ville vi på ekorn og harer hjelpe dem med, og vi har lagt ut mat, laget egen fuglemat som vi har hengt opp ute i barnehagen og rett utenfor. Noen av aktivitetene har vi gjort begge gruppene sammen, og noen har vi gjort hver for oss.

Vi fant frem solsikkefrø som småfuglene kunne få å kose seg med. Ekorn og harer studerte frøene ute sammen før vi fylte på fuglebrettet.


Hvordan ser det ut? er det stort? Lite? Rundt? 
Så var det tid for å fylle på med mat på fuglebrettet, men først måtte vi børste vekk litt snø. Sånn, nå kan småfuglene få spise seg litt. Vi lurer på om det kommer noen på besøk? Sammen erfarer barna hvordan vi kan ta vare på livet rundt oss i naturen om vinteren. 


 Ekornbarna lager sin egen fuglemat. Vi fylte fuglefrø oppi yohurtbegre. Vi så at det var plass til mange frø oppi! Vi snakket om at dompapen, kjøttmeisen og blåmeisen kanskje ville like maten vi lager?


Da maten var ferdig, hang vi den opp forskjellige steder ute. Her fant vi et sted like utenfor porten som vi også ser fra vinduet inne på avdelingen.

Her henger den!

Vi hang også en mat utenfor vinduet, som vi følger med på daglig om det kommer besøk. På begge avdelingene henger det nå mat, så fuglene kan kommer å få seg en matbit.

Fuglefrøene som vi hadde lagt ut på brettet var snødd helt ned, så de trengte nye. Vi fant da ut at vi kunne henge den maten vi har laget selv også her, slik at fuglene kunne få mat som ikke var snødd ned. Barna viser stor interesse for fuglene og maten, og de tar ofte initiativ til å se om det er noen fugler på besøk. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar