onsdag 16. september 2020

Grønn uke på ekorngruppen

Gjennom å være i naturen erfarer barn hvordan livet i naturen fungerer. Vi ser mauren jobbe i maurtua, hvordan de er aktive og jobber ute når det er sol og varmt, for så å ikke vise seg når det er kaldt. vi ser konglene som faller fra trærne, og ekornet som leter etter dem. Ved å leke og ferdes i naturen erfares hvordan naturen fungerer. I den grønne uken har vi i Øverland ekstra fokus på hvordan vi kan ta vare på livet i naturen og miljøet, og på denne måten bidra til en bærekraftig fremtid. 

På ekorngruppen har vi hatt fokus på lek og aktiviteter til tema sammen i gruppen. Med en lekende tilnærming blir barna kjent med naturens mangfold, hva som hører hjemme og hva som ikke hører hjemme i naturen.

Rundt omkring i skogen vår var det lagt ut forskjellige saker som ikke hører hjemme i naturen. Vi hadde kildesorteringsbingo. Med en plakat med bilder over sakene vi skulle finne, gikk barna engasjert i gang med letingen. Barna fant poser til matavfall, yoghurtbegre, smoothiekorker og ketsjupflasker. 

Se hva jeg fant!


Etter å ha samlet sammen sakene, la vi dem ned på bingoen, så alt kom på sitt bilde. Vi snakket om hva de forskjellige sakene het, og hvor de hører hjemme. Hvor skal korkene kastes? Eller papiret? Eller kan vi bruke dem til noe?


Dette ekornet kom på besøk til oss i samlingsstund. Vi på ekorngruppen hadde vært på tur og funnet både søppel som var lagt igjen der, og saker som hører hjemme i naturen. 

                                                 

Ekornet var veldig sultent, og lurte på om vi kunne gi det litt mat. Barna var hjelpsomme og hjalp gjerne ekornet å spise. Hva liker ekornet å spise?

                                                 

Da ekornet fikk smake på yoghurtbegeret, kjente det fort at søppelet ikke var godt for magen. Så dumt at noen legger igjen saker som ikke er bra for dyr i skogen. 

             
Men da ekornet fikk spise kongler, ble alt bra igjen. Ja, dette var mat for et ekorn! Gjennom lek og aktivitet ønsker vi å gi barna erfaringer med hvordan vi kan bidra til å ta vare på naturen og alt som lever der. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar