tirsdag 1. september 2020

Vennskap og samarbeid i naturen - ekorngruppen

Et nytt barnehageår står for tur, og vi på ekorngruppen har for tiden fokus på lek og positive opplevelser sammen i gruppen, og at alle barna skal føle tilhørighet på ekorngruppen. Gjennom lek og naturopplevelser blir barna trygge på hverandre og barnehagedagene, de skaper gode relasjoner og knytter vennskap.

                                        

Kom, så går vi og ser om det er noen bær å finne! Sammen undersøker barna, og det er ekstra fint å gjøre det sammen med en venn. 

                                         

Vi fant solbær som vi smakte på. Noen syntes det var litt surt, men litt godt også, Ved å bruke sansene erfarer barna naturen gjennom de ulike årstidene. 

                                         

Er det noen bær her inne kanskje? Med barns naturlige nysgjerrighet undersøker de aktivt, og ved å bruke hele kroppen blir de kjent med verden. 

                                         


Se på dette hullet! Bor det noen der inne? Barna lurte på hvem som kunne bo der inne, kan det være en mus?
Såkassene våre trenger både vann, luking og høsting på denne tiden, og sammen følger vi denne prosessen og steller med dem. Samarbeid og å gjøre sammen stod i fokus da jorden trengte vann. Vi snakket om hva ordet samarbeid betyr, og at når vi gjør det sammen, så får vi det til. Når vi løfter en tung ting som vannkannen blir vi sterkere sammen. 


Barna var aktive med på vanningen, og etter at vi hadde vannet, kunne vi kjenne på jorden at den hadde blitt våtere, akkurat som plantene trengte. Ved å være med aktivt får barna førstehåndserfaring med hvor maten vår kommer fra, og hvordan vi kan tar vare på det som vokser. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar