torsdag 15. mars 2018

Kroppslig lek og glede på aketur i nærmiljøet! 

Her om dagen tok vi med oss rumpeakebrett på nærmiljøtur. Det var en glad og spent barnegruppe gikk av stede og gledet seg over utforskning av nye omgivelser. På veien studerte vil blant annet all den hvite snøen, solen, fuglelyder, dyrespor, forskjellige tær og skilt. Hmm.. Verden er full av undring og utforskning.


  


Etter å gått oppover veien, funnet et passende sted og tråkket snøen litt ned, suste vi etter hvert av sted. Fart og spenning gir så mye glede! Å bevege seg i så mye snø gir stor opplevelse og erfaringer som kjennes på kroppen. For så mye snø har vi ikke hatt må mange år. Tenk for en opplevelse!  Vi må utforske, teste ut og finne ut hvordan vi skal klatre opp i snøhaugen, hvordan vi skal komme ned, hvordan kan vi skal reise oss når vi faller, må vi rulle rundt eller krype sammen og hvordan kan vi beveges oss enkles mulig i terrenget med masse snøe. De kroppslige erfaringene gir motorisk stimuli, ulike utfordringer og mestringsopplevelser ved at man stadig opplever å finne ut hvordan man kan leke, utforske og bruke snøen vi har.

     


Gjennom å gå sammen på tur styrkes barnas samhold, gruppeidentitet, turglede og sosial kompetanse. Under aking øver vi på å vente på tur, se på hverandre, heie på hverandre, dele og sende rumpeakebrett, hjelpe hverandre om noen sitter litt fast eller trøste om noen er litt ei seg. Sammen øver vi på hva som er å være god og hvordan vi kan være gode mot hverandre!

 Her hoppes det ned fra snøkanten. 


 Og her klatres det opp.


På vei hjem samarbeider og deler på å dra og sitte på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar