torsdag 7. mars 2019

Lek og utemoro på ekorngruppen

Med variert vintervær får vi virkelig oppleve naturens mangfold. Vi leker oss med vann, jord, snø og søle. Vi utforsker hva som skjer når vi heller vann oppi snø, og jord oppi vann, og når vi graver i sanden og lager elver med vann.

Vann er supergøy! Med snøen som smelter og med regnvær finner vi vann mange steder. Dette vannet leker vi med og utforsker, vi fyller bøtter, lager suppe, mat og drikke, og serverer til hverandre og oss voksne. Båten er et populært lekested, her leker vi med bøtte, spade og vann, vi drar på båttur og vi vasker båten med kost og vann. Og når snøen plutselig kom tilbake ble båten fylt med masse gøyal snø som vi kunne grave og bygge med.Skal det være noe fra butikken vår i dag? Her lages mat og drikke og serveres over disken.

Nå er det tid for biltur, vi kjører til lekeland! I rolleleken skapes et leketema og en felles erfaring som de kan ta opp igjen i lek neste gang de kommer ut.
Her er huset vårt!

Det renner vann fra takrennen. Om vi holder bøttene våre under så kan vi samle vannet, og vi kan vaske spadene våre med det også, nå ble den helt ren og pen.

Mars kan gi oss mye forskjellig vær. Den ene dagen var det ingen snø og lett å grave i jorda ved røttene, og noen dager senere var det plutselig snø og hvitt på bakken igjen! Med sitt varierende vær og fantastiske mangfold er naturen en lekeplass som kan endres fra dag til dag og som inviterer til lek og utforsking.

Kom og ta hånden min, så leker vi sammen i huset! Barna inviterer med venner på leken, og sammen finner de veien videre. Skal vi bo på toppen?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar