søndag 24. mars 2019

Ekornbarnas vårlek

Nå som våren er i anmarsj, skjer det mye med naturen rundt oss. Snøen smelter og etter hvert titter våren frem og det begynner så smått og spire. Barna er små naturforskere som gjennom leken sin blir kjent med alt det fantastiske som skjer rundt oss.




 Vi fant et edderkoppspinn på disse bladene! Vi lurte på om det bor en edderkopp der inne? vi så også at bladene innerst der var grønne, solen hadde smeltet all snøen rundt dem. Barna fant forskjellige saker som de la ved hullet for å gi varme til edderkoppen, og de ville gjøre huset til edderkoppen koselig. Nå blir det fint:-)

Vi så at det noen steder rundt treet fortsatt lå snø, der hadde ikke solen kommet til enda.

Og se her, det spirer nedi jorda! Rett under det øverste laget med snø, så var det en liten spire på vei opp! Vi snakket om hva den kom til å bli. Kanskje det er en blåveis?


                            På bakken i skogen ligger det mange barnåler. Disse samlet vi og la i hauger på bordet. Det ble små lagre av naturskatter.

Snø og vann sammen lager en fin røre. Det kan bli til nesten hva som helst! vil du ha litt suppe? Eller grøt? Eller kanskje smoothie?

 Et sikkert vårtegn, vi fant blåveis! Oppi skråningen stod det en liten blåveisfamilie som tittet frem i solskinnet. Den måtte vi se nærmere på.

 Vi undersøkte de fine blå blomstene, og så hvordan noen hadde åpnet seg, og noen hadde litt igjen og vokse. Vi snakket om at de skulle få stå i jorden og vokse videre.

Barna samarbeider om å finne spennende saker som de samler i bøtte. Det er mye å finne på uteområdet, her er blant annet kongler, barnåler, bark, snø og kvister.
Se hvem som er ute og går! Vi fant denne lille marihøna som vi fikk hilse på, kanskje den var ute og koste seg i sola? Gjennom lek i naturen får vi følge forandringene som skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar