lørdag 11. mai 2019

Skolegårdstur til Haslum skole og Ekrekroken barnehage


Så er vi i gang med skolegårdsturer.
Vi har som mål at alle barna skal bli bedre kjent med sin skole, glede seg til å starte der  og stolt kunne vise den fram til de andre barna i gruppen. Vi drar derfor til alle skolene som barna i Øverland barnehage skal begynne på. Der leker vi i skolegården og benytter de tilbud vi får være med på. Jeg ringer til skolen først for å fortelle at vi kommer.
 Denne gangen stod Haslum skole for tur, og vi kunne gå da den ligger nærme.

Det er alltid spennende og lærerik å gå på tur. Denne dagen lærer vi blant annet om trafikk, nærmiljø, skole, littratur, fysisk mestring og samspill.

Turen går på gangvei langs en traffikert vei, og barna forstod at vi også må se oss for når vi går på fortauet. Det kom en hel skoleklasse syklende forbi oss, og de bremset ikke ned, så det gikk fort. Vi må stoppe opp og vente til bilene har stanset før vi gårover veien.

Etter en litt lang tur var vi framme på skolen, der lekte vi i mange forskjellige lekestativer, var i Tarzanløypa, som var veldig kul, i en lang bred sklie, med rappeleringstau og så på noen som hadde fotball og slåball i gymtimen ute.


 Før storefri var vi invitert inn på biblioteket. Der fortalte bibliotekaren oss om biblioteket. Vi fikk se i mange spennende bøker og hun leste en bok om Albert Åberg for oss.Vi avsluttet med å spise matpakkene våre på biblioteket.
Når vi var ferdige stod Symre, Lindes søster, utenfor å ventet på oss. Så ble vi med til klasse 2 B. Vi var sammen med dem i klasserommet og de sang 2 sanger for oss. Teksten kom opp  den store skjermen og etterpå kom det video av neste sang. "andre klassingene svarte også på mange av de tingene som barna har lurt på på "Her er jeg" skjemaet. De fortalte om rektor og om SFO, og om alt gøy som man kan være med på på skolen. Det ble en veldig positiv, trygg og fin stund i klasserommet.
Etter dette besøket lekte vi litt mer i skolegården gikk vi inn til Ekrekroken barnehage. Der er det mange som skal starte på Haslum skole, og vi fikk lekt med noen av de barna og med alle de fine lekene der. Barna fant på ting å gjøre både med og uten oss voksne. De pratet med barn de ikke hadde troffet før og et barn fikk en ny venn, og de leide hverandre hele tiden og sa at de gledet seg til å se hverandre igjen da vi skulle gå. 

     
 På hjemturen gikk vi pilsgrimsleden ned til Øverlandselva og over den gamle flotte steinbroen. Vi  kaste blader og steiner er elva og vi snakket om den flotte broen. deretter gikk vi over gjordet opp til treningsplassen, og etter litt "trening" der tilbake tilbarnehagen. Det ble mange gode intrykk på 5 timer, og vi fikk orientert oss godt i nærmiljøet.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar