fredag 5. juni 2020

Bjørnegruppen Tur til hellerisninger på Dalbo gård og SauegjordetTur til Dalbo gård hvor det er hellerisninger.
Barna er opptatt av vikinger.Vikinger er tøffe og klarer det meste, akkurat som oss. Disse hellerisningene er av båter, så det er nok vikinger som har laget de.
Turen startet med lek i Arboreet. Barna har delt seg i små grupper og laget hytter og verksted, så en times tid der var viktig.
De første to bildene er fra en nøttefabrikk.Å bli kjent i eget nærmiljø, og i nærmiljøet sin historie og geografi er viktig. Her sitter vi å spiser lunsj, med kolsåstoppen og  Gråmagan like foran oss.  Kolsås ble skapt etter at jordskorpen sprakk opp for 300 millioner år siden og sank enkelte steder så mye som 1.500 meter ned i jorden. På Gråmagan er det en gammel bygdeborg. Der beskyttet de bygda vår. Dette er spennende å snakket om, og det gjør vi. Noen av barna hadde vært her før, og andre ikke. Vi lager en felles opplevelse og en felles plattform for lek og forståelse.

Vi leter etter hellerisninger innover i skogen. Vi fant flere, og de siste var de tydeligsteMen de små ting fanger barnas interresse like mye.
Her er en metemark, som er angrepet av mange maur.Like ved Dalbo gård ligger ti helleristningsfelter, et av de største på Østlandet nord for Østfold. De første helleristningene ble funnet i 1959 og i årene som fulgte ble det funnet flere. Helleristningene omfatter nå blant annet ca. 40 skipsfigurer, fotsåler, kretsfigurer og skålgroper fra bronsealderen. Helleristningene på Dalbo regnes for å være ganske sene i sitt slag, kanskje for det meste fra førromersk jernalder.
Her er to av hellerisningene vi fant


Turen fredagen gikk Ankerveien. Det var en veldig varm dag, så barna fikk avkjøle føttene i bekken.
Ved Golfbanen var der en fantastisk stor sandhaug. Denne fikk barna boltre seg i. Og for en glede. Vi har ikke vært i sandkasse siden mars og dette var et berg, eller Grand Canaria som R sa.        Etter turen til Grand Canaria, gikk vi til sauejordet. 
       Og her taler bildene for seg. 
        Vi lot sauene komme til oss, og de gjorde de til slutt.
 Det ble en super dag. Noen av barna sa at det var den beste dagen i livet, og sånne dager og minner vil vi samle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar