søndag 21. juni 2020

Glede og mestring på tur. Gaupegruppen


Barna er født uten fordommer og fobier og deres nysgjerrighet er drivkraft til å bli kjent med verden gjennom å ta på for å kjenne.   
Det å være ute i naturen kan gi barna sterke minner. Glede og mestringsopplevelsen sitter lenge i. For å gi slike opplevelser til barna har vi hele veien hatt et mål om å jobbe med motivasjon, skape interesse og lyst til å delta. Mestringsfølelsen er avgjørende for trivsel og samhold blant barn. Friluftsliv er en læringsarena som byr på både mange utfordringer og muligheter.

Gaupene gledet seg til å dra på tur nesten helt til Sæteren Gård. Vi var på utkikk etter en bekk for å forske på hvem som bor der. Rett ved "spøkelseshytta" måte alle barna prøve ut en "stubbestol". Små gleder gjør turen mer spennende.


Det gjorde et sterk inntrykk på barna når vi fikk se at hele skogen var borte. Den lå borte i veikanten.  

En diger maurtua.

Alle fikk hver sin stubbe å sitte på og maten smakte ekstra godt på en langtur.

Etter lunsj var det tid for lek og undring. Siden bekken var så grunn hadde barna en fin mulighet til å løfte på hver stein for å kunne utforske livet i vannet.


På tur til "spøkelseshytta" oppdaget barna en lærløper. Lærløper er den største av de nordiske løpebillene og en av de største billeartene som forekommer i Nord- Europa, 32-40 millimeter lang. Etter et så spennende funn var barna enda mer ivrige å sjekke ut alle steiner og fjellhyller :).

Hmm... hvem har spist på dette blad..? 

På tur til "eventyrskogen" fikk Gaupene hver sin naturbingo. Det var gøy å så barna så engasjerte. De både samarbeidet godt sammen og var ivrige til å vise det til de voksne på gruppen. 
Barna trakk inn fagområdet som "Antall, rom og form". Fagområdet omfatter lekende og undersøkende arbeid med sammenligning, sortering, plassering, orientering, visualisering, former, mønster, tall, telling og måling(Rammeplan for barnehagen). I "eventyrskogen" fant vi en fin rasteplass. Her var det fullt av muligheter til å kjenne på mestring både når de klarer å klatre opp i trærne, bygge en hytta og teste ut balanseferdighetene.  

Stammene til trærne vokste slik at det dannet en halv bue. Gaupene lekte at var en båt.

Barna plantet søtpotet uten en voksen sin hjelp. Gaupene liker å hilse på forbigående andelshagebesøkende og med stolthet vise frem hagen vår. De har full oversikt over hva som vokser hvor.


Slik så ut røttene og en baby søtpotet.


Når vi plantet sukkerertene fikk vi en unik mulighet til både og snakke om og se hvordan en plante utvikler seg. Dette gjør det mye lettere for barna få kunnskap og lære. 


Turen til Sæteren Gård gikk over alle forventninger slik at vi bestemte oss å dra dit igjen. Denne gangen skulle vi lage barkebåter å sjøsette de i bekken. Barna fikk mye glede av å plukke å smake på markjordbær på vei.


Gaupene hadde en klar plan på hvordan båtene vil se ut og plukket barken fra de felte trær i skogen.


Det var rart å se igjen at skogen var helt borte. Synet satt i gang samtaler blant barna om fuglene og dyrene som bodde der. 

 Se på meg! Jeg klarer å klatre på en stubbe! 

Barkebåter verksted...


Etter en super innsats på barkebåtbyggingen var Gaupene kjempespente på å prøve og sjøsette båtene sine. "Mestring og glede på tur":).
Barna syntes det var veldig gøy å leke. De var så stolte av båtene sine at de måte pakkes opp i sekken når vi skulle tilbake til barnehagen.

Veien tilbake er mye morsommere å gå gjennom skogen.

Pilegrimsleden har blitt en godt kjent vei for Gaupene.
 Det er utrolig imponerende hvor langt de små føttene klarer å gå :)!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar