onsdag 10. juni 2020

Harebarna på tur

Den siste tiden har harebarna vært mye på tur rundt i nærområdet vårt. Vi har blitt kjent med hva som ligger utenfor barnehagens gjerder. Barna viser mye glede ved å få være med på tur. De er nysgjerrige og på veien er det så mye spennende å utforske. Vi har sett mye blomster, trær, fugler og småkryp.
På disse turene ser vi at haregruppen har blitt en sammenspleiset gjeng hvor alle får være med å leke. De viser interesse for hverandre og hvis en finner noe spennende på veien, får de andre være med å se. Sammen utforsker de naturen.
Vi har fulgt med på disse blomstene og lurt på hva de skal bli til. De er hårete og myke å ta på. 

De oransje fine blomstene som kom ut, heter valmue. 

Vi går under en tunnel av grønne blader. Litt lenger bort er de hule trærne som vi har gått inn i.På tur er vi mye i aktivitet og barna får øvd på motorikken. Vi går i bakker og ulendt terreng og klatrer i trær.  


Det er koselig å ha noen å holde i hånda på tur. På tur dannes vennskap. Det er trygt å ha noen å holde i hånda og det kan være godt å ha en hjelpende hånd til å trekke seg fremover. Nede på gården har vi sett flere traktorer. Denne hadde tilhenger med trær på. 

Barna var fascinert av denne store lastebilen og heisekranen som kjørte opp på den. 


I arboretet øver vi motorikken ved å klatre opp og ned, balansere og hoppe.Alle mestrer ut fra sitt eget nivå. Fra å henge i grenen, til å komme opp til den første grenen og videre opp i treet.  


Vi har sett mye under stubbene i barnehagen. Der finner vi forskjellige småkryp som vi kan studere.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar