mandag 24. mai 2021

Forberedelser til hagesesongen på Revegruppen

Allerede i februar begynte vi å forberede oss til hagesesongen. Vi startet med å studere frøene som vi skulle så. Vi så på formen, farge og struktur. For å styrke barnas matematisk forståelse sammenlignet vi størrelser på frøene og lekte med gradbøying. 

Barna sammenlignet frøene til aprikos, drue og tomat.

Vi hadde et forsøk med å sette en aprikosstein i jorda. Vi erfarte at ikke alltid går som man håper på:). 

Revene får stimulere sansene med ta på og kjenne på jorda. Her erfarer barna at man må knuse de store jordklumpene for å få myk jord før såing. Druebokser passet fint til gjenbruk.

En rolig oppgave hjelper til å utvikle konsentrasjonsevne hos barna og gir en finmotorisk trening som -pinsettgrep. 
Det er fascinerende å se de første skuddene. 


Når tomatplantene har blitt større og trengte mer plass og en påskeferie nærmet seg skulle de plantes. Revene løsner jorda for å få ei porøs jord, slik at porøs jord inneholder porer med luft.

Barna lærer at juskartongene kan gjenbrukes til å lage selvvanningspotter til tomatene, slik at de klarer seg selv i den tiden vi er borte fra barnehagen.

Vi bruker snasene våre for å undersøke og få mer kunnskap om tomatplanter.


Etter en omvisning først er det gøy å se hvordan barna planter på egen hånd. Her er det prosessen og opplevelse som er i fokus.


Vi har spart flere agurker fra i høst som vi modnet i vinduskarmen på kjøkkenet i barnehagen. 
 Endelig åpnet vi den og fikk se at den hadde fått en gummiaktig konsistens og hadde syrlig lukt og smak. Barna fikk erfart hvordan vi fikk modnet mange fine frø som vi vil så i hagen igjen. Gjennom aktiviteten trakk vi inn måneds kvalitetsdimesjon "Tilrettelegging for læring og utvikling". Dimesjonen sier at det skal legges til rette for aktiviteter som engasjerer barna, gjennom fokus på ulike typer materiell og metoder og bruk av alle sanser, slik at barna får flere lærings- og utviklingsmuligheter. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar