onsdag 26. mai 2021

Klargjøring av såkasser på ekorngruppen

Med våren er det mye som våkner til liv og det skjer mye i naturen. Oppi såkassene våre var det også begynt å vokse litt forskjellig, og de trengte litt stell før de var klare for å bli sådd i. Vi tok med oss spader og jord, og så var vi klare. 

Sammen lukte vi opp ugresset og gravde og vendte i jorda. Barna var aktive med og lukte, og det vi lukte opp ble lagt i komposten vår som er ved siden av såkassene. Ved å være aktive med i det vi gjør får barna førstehåndserfaring  med hele planteprosessen, hva jorda trenger og hvordan grønnsakene vokser opp.  

Da var vi klare for ny jord. Vi brukte sansene våre til å utforske jorda. Vi så hvordan den nye jorda var mørkere enn den gamle, og vi kjente hvordan jorda kjentes ut i hånden. Vi setter ord på det vi opplever og snakker om hva ord som luke, så og spire betyr. Ved å benevne, forklare og utvide stimuleres språkutviklingen.

 
Her fant vi en som bor nedi jorda! Barna kjente hvordan meitemarken krøp i hånden, og så hvordan den krympet seg sammen når han ble redd. Vi snakket om han jobber med å lage ganger i jorda, og at han hjelper oss med å holde jorda bra for frøene. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar