tirsdag 28. september 2021

Ekornbarnas sanselek

Små barn har en sanselig tilnærming til verden. Ved å bruke hele kroppen og sansene blir de kjent med omgivelsene. De bruker hendene til å kjenne på sanden, er den kald eller varm, hard eller myk, de rister på lekene og hører hva slags lyd de lager, og de undersøker for å finne ut hva dette er. 


I den grønne uken hadde vi ekstra fokus på gjenbruk og bærekraftig fremtid, og med en sanselig tilnærming også til dette temaet, fant vi frem ulike gjenbruksmaterialer og tok dem med oss ut i leken vår. 

Hva kan vi lage oppi her?

Ved å undersøke disse sakene gjennom lek erfarer barna nye måter å bruke gamle ting på.

 
En gammel flaske har fått nytt innhold. Hva slags lyd lager flasken? Kan jeg klemme på den?

  
Den gamle broen i hinderløypa vår inviterer til utforsking. Hvordan kan jeg komme meg over her? Skal jeg gå eller krabbe? Barna bruker hele kroppen til å undersøke og bli kjent med naturen og det vi har rundt oss. 

Ute i såkassene våre er det mange sanseopplevelser. Vi kjenner på bladene, noen er glatte, noen er ru og noen er litt stikkete. 

Her kommer squashen!


Barna er med på å høste poteter, og å samle dem i bøtter. Vi så at det var mange poteter på en bunt, med røtter og jord. Barna bruker aktivt sansene og erfarer prosessen fra jord til bord. Dette henger også nært sammen med bærekraftig fremtid, vi bruker det naturen gir oss og sammen tar vi vare på naturen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar