søndag 5. mai 2024

Harenes møte med dyr i arboretet

 I rammeplanen står det at gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna bl. a.  opplever og utforsker naturen og naturens mangfold og får kunnskap om dyr og dyreliv.

Gjennom å få oppleve dyrelivet på nært hold, får vi en førstehåndserfaring med det som lever i naturen rundt oss. Vi får anledning til å studere dyrene nærmere og det gir mulighet for oss til å relatere det vi forteller til det vi ser.  

Harebarna og de eldste ekornbarna hadde felles tur med flere spennende opplevelser nede i arboretet.



Da vi kom ned i arboretet fikk vi se to ender som svømte i dammen. De hadde hvit og svart farge, med noen svarte striper på siden. Hva slags and kunne dette være? Vi søkte opp på telefonen hva dette kunne være og fant ut at det var kvinand. En dame og en mann. Etter å ha fulgt med på endene en stund som svømte bortover, fikk vi plutselig øye på et rådyr på andre siden av vannet.  


Hvis man ser godt etter, kan vi se rådyret på andre siden av vannet. Barna satt lenge og fulgte fascinert med på dyrene.


Det ble funnet to salamandere oppe i barnehagen. Disse fikk vi være med på å slippe ut i dammen i arboret, der de bor. Vi studerte skiltet med bilde av salamanderne. 

 
Salamanderne fikk en liten båt laget av et blad. Vi sendte den ut på vannet og fikk se at salamanderne svømte av gårde i dammen og gjemte seg under gresset. Men først fikk vi studere disse litt nærmere ved å se på og kjenne på. Det er ganske spennende!


En veldig fin tur med mange spennende opplevelser for eldste ekorn og harer sammen:) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar