Det ble naturlig å snakke om mat og hvorfor vi spiser. Hvilken mat kroppen vår vil ha og trenger for at vi skal få energi. Barna hadde mange gode forslag og fortalte også hva de liker å spise. Barna var i forkant av matuken med på å bestemme hva vi skulle lage. Og flere av barna ville lage de ulike rettene hjemme med familien sin etter at vi hadde laget de sammen.
Barnehagen er en fin arena der barna på en naturlig måte kan tilegne seg gode holdninger og kunnskap om hygiene, mat og tilberedning av ulike retter. Vi ønsket at barna skulle få ta del i denne prosessen gjennom uken.
Innpakking av poteter i aluminiumfolie. |
Vi varmer baktpotet på bålet. |
Vi spiser baktpotet med tilbehør. |
Kutting av ulike grønnsaker. |
Rasper gulrøtter og kålrabi til matmuffins. |
Presser ut vannet av gulroten. |
Matmuffinsene er klare for å stekes i ovnen. |
Brukte hendene til å dele opp brokkolien i mindre biter. |
Kutting av gulrot som skulle opp i skattkisten bestående av mange grønnsaker og laks. |
Spising av skattkisten sammen ute. |
Kutting av restene fra de bakte potetene, som ble brukt på sjørøverspydene. |
Vi oppdager og studerer hva som er inne i paprikaen. |
Mange små frø som vi kan plante i grønnsakshagen vår. |
Barna velger selv hva de vil ta på sjørøverspydet sitt. |
Ventet i spenning på at maten skulle bli ferdig. |
Sola varmet godt mens vi spiste sjørøverspyd og pasta. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar