onsdag 16. mai 2018

Ekornbarnas dugnadsuker

Hos oss har vi dugnadsuker sammen med barna. Dette er felles for hele barnehagen, men vi deler oss i aldersgruppene og har tilpassede dugnadsaktiviteter. For oss på ekorngruppen er det viktig at barna får delta på sine premisser. Gjennom lek og aktiviteter får de erfaring med at vi tar vare på naturen og det vi har rundt oss. Vi har aktiviteter som å plukke kongler og pinner fra sandkassen og legge det i bøtter, vi leker i sanden og spar sand oppi sandkassen og vi koster med små koster. Og da vi fikk et nytt lass med sand, var det helt supert å grave, leke og klatre.
 Det var kommet masse sand utenfor sandkassen også, dette lekte vi med og spadde fra bøtter og oppi sandkassen igjen.

 Det var blitt et stort tårn av sand! All den nye sanden var myk å kjenne på, grave i, og fin å klatre på.
 Vi prøvde ut redskaper som kost og rake, skal vi gjøre det sammen?
 Vi gravde, samlet kongler og pinner og andre spennende saker som vi fant ute.
Dugnadsfest! Vi hadde ulike aktiviteter ute, og startet med å leke oss med den store fallskjermen sammen med harebarna. Den flagret opp i luften da vi lagde små og store bølger, og så hvordan de fine fargene danset. Barna undersøkte ved å holde i den, riste på den og å gå under den når vi heiste den høyt opp i lufta. Det var veldig spennende!

 Vi kastet kongler i bøtter. Barna samlet kongler sammen som de kastet oppi bøtta. Se så mange det blir!
  Vi fant frem såpebobler og hadde boblelek. Barna så hvordan boblene svevde i luften, de forsøkte å fange dem, og kjente hvordan de sprakk da de tok på dem. Sammen løp de etter boblene og frydet seg sammen over opplevelsen. Gjennom lek og samspill skapes gode relasjoner i hverdagen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar