onsdag 2. mai 2018

Ekornbarna på småkrypjakt

Nå som våren er her, er det mye som våkner til liv igjen, blomstene titter opp av jorda, maurene kommer opp fra bakken og jobber med huset sitt, og meitemark og andre småkryp har også begynt å vise seg i disse dager. Vi undersøker alt dette som spirer og våkner. Når vi løfter på de store stubbene på uteområdet vårt, kan vi oppdage masse liv, og det ser vi nærmere på. Barna er nysgjerrige og aktive i sin undersøking sammen.
Vi løftet på den ene stubben, og under den bodde det mange meitemarker. Vi løftet noen av dem forsiktig opp så vi kunne se nærmere på dem.

Det var spennende å studere meitemarken, og å se hvordan den brukte kroppen til å bevege seg bortover.

 Her var det en liten fyr, det bodde flere tusenbein der også.
 Se på denne lange meitemarken! Hvordan kjennes den ut? Ved å erfare og prøve seg frem blir barna kjent med livet i naturen.
 Hva er det nedi hullet her? Bor det noen der nede?

Er det noe nedi steinene? Disse steinene var fine til å grave i og med, og kanskje bor det noen langt her nede også? Med sin naturlige nysgjerrighet utforsker barna naturen, som hvordan meitemarken kryper, mauren jobber med huset sitt eller edderkoppen spinner nettet sitt. Og når vi gjør det sammen med venner, kan vi glede oss over opplevelsene sammen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar