tirsdag 15. mai 2018

Revene på bondegårdsbesøk


Bondegårdstur til Hauger gård i Asker – 14/5.18.

Da minibussen ankom barnehagen var det mange spente Revebarn som var klare for tur til bondegård. Setebeltet ble tatt på og sekken plassert foran beina. Underveis snakket barna om hva de så langs veien, steder de hadde vært før som vi passerte og at bussen kjørte fort på motorveien. I tillegg hadde bussjåføren barnesanger i bussen som vi klappet og sang med til.

Bussturen i seg selv var en samlende og sosialbegivenhet da dette var en tur vi som Revegruppe skulle gjøre sammen. Det var mye fint samspill mellom barna under bussturen. Vennskap betyr mye for menneskers liv, og alle mennesker har glede av å ha venner. Det gir blant annet trygghet å ha en du er i glad i, kan leker med, har det gøy med og har felles interesser med. Flere av barna passet på at vennene sine var kommet med, og sa de gledet seg til besøket på bondegård.

Da vi kom frem fikk vi mate hønene og hanene med gress. Bonden Astrid lært oss mye om disse hønsene. Hun fortalt at høna må holdet egget varmt i tre uker før det blir til en kylling. Hun viste oss hvor egget kommer ut, og vi fikk kjenne på et varmt egg som høna hadde lagt samme morgen. 
Før vi gikk inn til geitene fikk vi fortalt hvem av geitene som det var greit å klappe, hva de het og hvor mange år de var. Pelsen på geitekillingene var veldig myk og glatt. Barna klappet dyrene forsiktig og kommenterte utseende og navnene deres.


Hesten skulle vi børste og gjøre fin før vi skulle på ridetur. Astrid fortalte og viste oss kjennetegnene til hesten. Den hadde store tenner, hestesko på beina, en pannelugg og hale som de viftet bort insekter. Hesten hadde nylig klippet neglene sine og vi fikk ta og lukte på en avklippet negl.


Før vi skulle spise lunsj ble vi fortalt at i gamle dager så ringte man i klokka på gården for å fortelle alle som jobbet på gården at det var spisetid. Alle barna fikk prøve dra i snoren så det ringte i bjella.   
To av grisene på gården ble hentet opp av en lastebil som skulle ta de med til slakteren. Og Astrid trodde de skulle bli til pølser eller koteletter. 


Inne i fjøset fikk vi klappe og mate kaninene, og børste og klappe sauene. 

Legg til bildetekst

Da hesten og vognen var klargjort kunne vi endelig dra på tur med hest og kjerre. Vi delte oss i to grupper og mens den ene gruppen kjørte hest og kjerre fikk de andre hoppe i halmen. Da vi satt i kjerra holdt oss godt fast i hverandre og så på alle blomstene, kjøretøyene og dyrene på jordet som vi kjørte forbi. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar