torsdag 11. april 2019

Revenes gjenbruksprosjekt

Rett ved vår økologiske grønnsakshage ligger det et bryggeri som lager vannkefir. Årets tema i barnehagen er "Bærekraftig utvikling". For å fremme bærekraftig fremtid, bestemte vi oss for å ta en tur dit. Målet vårt var å høre om de som jobber på bryggeriet har noe til gjenbruk, som de til vanligvis pleier å kaste. Slik at vi kunne lage noe morsomt av det. Siden bryggeriet ligger i vårt nærområde kan vi spare miljøet med gå dit i stedet for å kjøre bil. Med dette trekker vi fagområdet som "Nærmiljø og samfunn".

Da var vi på vei til bryggeriet som lager vannkefir igjen.    

 Når vi var der på tirsdag fikk vi en veldig stor og fin blå plastplate. Som vi ble veldig glade for, det kan vi bruke til noe morsomt. Vi fikk også smaksprøver til sunn "brus"!!! Revene ble så glade, at de begynte å gi klemmer til hverandre:). Damen som jobbet der hadde lagt merke at det var en kosegruppe :):):).


Etter at vi kom ut, måtte vi stoppe opp og se nærmere på flaskene. Det var nok veldig stas... 

Revene syntes det var mange flasker, så vi ble enige at vi vil dele brusen med gaupene og bjørnene.    

Plastplaten var så stor, slik at mange rever fikk plass bak den. Her erfarer barna matematikk gjennom leken. De sammenligner gjenstandens størrelse og plass bak den med kroppen sin.

Barna har ingen forhold til tiden, når det gjelder lek. Derfor er det veldig viktig å gi barna god tid til undring og verdifulle øyeblikk. Det gir mulighet til glede og fine opplevelser sammen som skaper gode relasjoner og har stor betydning for barnas selvfølelse.
 
 Gøy!
 
 
Smaksprøver falt i smak hos revene:).
 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar