lørdag 6. april 2019

Vårens matuke for Revene

Vårens matuke var en sanseopplevelse både for kroppen og for sjelen. Vi var så heldige, det var "påskevær" hele uken. God bållukt, solen som varmet på kinnet og vinden i håret heiset opp stemningen i Revegruppen. Denne uken hadde vi fokus på samhandling og felleskap, varierte matretter, tilberedning av mat og betydningen av god hygiene. Revene fikk oppleve både smaksglede og utvikling av sanser. Vi kunne sammenligne hvordan grønnsakene smaker rå, stekte eller kokte og sette ord på opplevelsen. Barna fikk også sette ord på om de vil ha godt eller lite stekte grønnsaker, for å gi best mulig smaksopplevelse. Det var gøy, at barna turte å smake på forskjellige ting selv om det ikke alltid falt i smak. Rammeplanen sier: Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve bevegelsesglede, matglede og matkultur, mental og sosial velvære og fysisk og psykisk helse.


Revene var med på å lage bål. Barna lærte fort at pinner skal legges som snøkrystaller, slik at luften klarer å komme mellom. 
 
JA! Vi klarte det, vi ser flammene i bålpannen.
 
Det å grille pølser på en pinne på bålet var ukens suksess:).
 
 
Reinsdyrskinn som sitteunderlag, sola og godt selskap er bare det som trengs for å nyte en fiskeburger. 
 
Revene fikk kutte grønnsakene både ute og inne.
 
 
 
 
 
Søtpotet med andre grønnsaker var tilbehøret til laks.
 
Mens bålpannen gjorde seg varm nok, hadde barna tid til en lek.
 
All maten smakte ekstra godt, når vi satt ute i solveggen.
 
Superheltene er klare til å lage mat:)
På innedagen laget vi kjøttboller med couscous og smørdampede gulrøtter, brokkoli og rosiner. Kjøttbollene laget vi helt fra bunnen av.  
Det var morsomt å lage små boller. 
 
 
 
Nam nam...
 
Matuken avsluttet vi med is som vi laget selv av frosne bær og kokosmelk. Vi fikk til og med oppleve et forsøk. Når vi helte flytene sjokolade på isen så stivnet sjokoladen bare på få sekunder. Det så ut som et edderkoppspindelvev.   
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar