fredag 5. april 2019

Vårtur med ekorn og harer

Med skogen rett utenfor døren er det mange fine turer i umiddelbar nærhet. Tur er populært hos oss, og barna er raske med å gå til porten når det er tid for tur. Ekorn og harer har felles aktivitet en dag i uken, og her gikk vi på vårtur og undersøkte naturen sammen. Ved å dele små og store opplevelser på turer, styrkes gode relasjoner også på tvers av gruppene. De blir godt kjent med og trygge på hverandre, og her kan lek skapes som de kan ta opp tråden på når vi er tilbake i barnehagen.
Se hva vi fant, vi fant gåsunger! Vi så på dem og kjente på dem, de var myke og litt glatte. Skal vi ta med kvisten tilbake til barnehagen og sette den i vann, så kan vi se hva som skjer?Her lå det en fjær helt alene på bakken, den måtte vi se litt på. Vi snakket om hvor den kunne komme fra, kanskje en fugl hadde mistet den da den var ute og fløy?


 Vi leker gjemsel, ser dere oss? Noen gjemmer seg og noen leter Ute i skogen er det helt supert å leke gjemsel, vi gjemmer oss under, mellom og rundt trærne. Det kommer gjerne flere og flere til som blir med på å gjemme seg. Og det er så spennende å vente på å bli funnet! Når flere vil bli med, er det bare å velge om man vil lete eller gjemme seg, det er plass til alle på leken:-)

 Skogen nå om dagen gir oss store variasjoner. Vi finner både snø som kan være litt glatt å gå på, samtidig som det andre steder titter frem blomster. I grøftekanten fant vi mange hestehov som kommer opp av jorda. Noen hadde åpnet seg allerede, og noen trenger litt mer sol før de er klare. Sammen undersøker barna vårtegnene. Vi snakket om hvordan blomstene så ut, vi kjente på dem og luktet på dem. Noen plukket vi også opp så vi kunne studere dem nærmere.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar