fredag 7. juni 2019

Ekorn og harer på tur til grønnsakshagen

Vi elsker tur! Og denne gangen skulle vi også ha med sekkene, vi gleder oss til å spise maten vår på tur. Barna var klare ved porten med sekker på ryggen, så spennende med tur til grønnsakshagen. Hvordan ser det ut der i dag? Er hønene nede på gården? Finner vi noen småkryp i dag? I grønnsakshagen får vi virkelig oppleve naturens mangfold. Med alt som lever her gis mange muligheter til nærkontakt med ulike småkryp, og ved å bruke sansene og undre seg sammen erfarer barna hvordan livet i naturen henger sammen. Hvordan meitemarken jobber i jorda og hjelper plantene, hvordan larven blir en sommerfugl, hvordan frøet blir en grønnsak. Gjennom slike opplevelser erfarer barna hvordan vi sammen kan bidra til å skape en bærekraftig fremtid.

Vi er på vei! 

 Hva er dette for en plante? En stor rabarbra, akkurat som vi har utenfor barnehagen!

 Vi fant en stor tillebår med vann oppi. Og oppi vannet lå det en flue! Den måtte vi se nærmere på. Svømmer den? Tar den seg et bad? Er vannet kaldt?
Vi studerte hvordan fluen beveget seg sammen med vannet der nede, og hvordan vannet beveget på seg når trillebåren rørte på seg.


Vi kikket inn der hvor hønene pleier å bo, men det var ingen der, vi snakket om at de kanskje kommer etterhvert. Kanskje de er små kyllinger som skal bli litt større først?

Her nede på bakken fant vi en bille. Hvor ble den av? Har den gått hjem? Livet i naturen inviterer til utforsking, og sammen undersøker barna det de finner og blir kjent med livet rundt oss.

På den ene jordbærplanten oppdaget barna en liten krabat. Hvem er dette?
Det er en liten marihøne! 
 Barna studerte hvordan marihønen gikk på bladet. Se, alle sammen!


 Revebarna har vært og plantet noen av plantene som har vokst seg store inne i barnehagen, ut i drivhuset. Vi byttet på å gå inn og se. Barna ventet spent på sin tur.
 Her er tomatene kommet allerede! 

Hvem bor her nede?

Skal vi sitte her og slappe av litt sammen?

Har du lyst til å lukte på denne blomsten? Barna deler opplevelser og oppdagelser med hverandre.

Tid for mat:-)
Når vi er ute på tur smaker maten ekstra godt. 


Vi fant en liten larve. Det var spennende å se hvordan den bøyde kroppen når den skulle komme seg fremover. Var det Aldrimett?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar