torsdag 19. desember 2019

Nissefest

Tirsdag 17. desember arrangerte vi Nissefest i barnehagen!

Store og små hadde ikledd seg nisselue/drakt, og noen med både fregner og røde kinn, for å hedre «nissefar» som det gikk rykter om at ville komme på besøk i dag.
Dagens morgenfugler tok på seg ansvaret for å koke opp i overkant av 20kg grøt som skulle serveres sammen med smør, sukker og kanel. Lukten av grøt var det første som møtte de resterende som sov litt lengre på morgningen, men innen 09.00 stod samtlige avdelinger påkledd og klare ved porten - med destinasjonen «Arboret» i sikte. Det var nemlig her i Arboret Nissefar sist ble observert, traskende rundt med sekken full av godteposer tiltenkt alle snille barn.


Det tok ikke lang tid før de første håpefulle begynte å rope etter «Nissen?!!». Og som sagt, så gjort - Nissefar dukket opp et stykke borti høgget, og stemningen var til å føle på. For ganske mange var det ren eufori å se nissen og ikke minst stor stas når han svarte på spørsmål om hvor han bor og hvor reinsdyrene er.. Andre syntes nok det var litte grann skummelt med denne rødkledde, litt krokryggede skikkelsen som kom bort til oss på tur i skogen. Da var det godt å ha et ben å gjemme seg bak..

Og vi må klappe oss selv på ryggen fordi alle, passende nok, barna fikk «snill-stempelet» av Julenissen og dermed sin helt egen godtepose. Noen valgte å spise innholdet umiddelbart, men det var faktisk en som dro fram sin siste marshmallow i garderoben dagen etter. Snakk om luring.. 😉Som en takk til Nissen, spurte vi om vi kunne synge ham en sang!  Det ville han gjerne høre, så vi sang «På låven sitter nissen» for ham. Han sa faktisk ble overrasket og imponert over hvor godt barna kunne sangen!


Tilbake i barnehagen tok vi oss et par runder rundt juletreet. Det samme juletreet som dere kan se hvordan vi felte i en tidligere post her på bloggen: (https://overlandbarnehage.blogspot.com/2019/12/vi-hugger-et-helt-tre-og-bruker-alle.html?).

Vi sang «Så går vi rundt om en enebærbusk (busk)» og «Gikk meg over sjø og land».
Etterhvert begynte magen å skrike etter føde, og hva smaker da bedre enn et stor bolle med julegrøt? Vi dekket til langbord, og småbarnsavdelingene spiste sammen. Samme gjorde alle vi på Loftet. Og heldigvis hadde vi nok grøt, for det var mange sultne smånisser som ønsket mer påfyll. Etter både en, to og tre runder med grøt, takket vi for maten og gikk hvert til vårt for å fortsette en flott vinterdagen med aking, ski og episke fall.

PS! Sånn ser det ut etter en gjeng Rever har fått godteriposer 😂


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar