torsdag 16. april 2020

Digital teknologi- skaper undring og nysgjerrighet.Gauper

Digitale verktøy skaper en enorm interesse blant mennesker. Det har blitt et uerstattelig hjelpemiddel. Mange ting rundt oss er skapt av teknologi. Sengen vi sover i, eller et brød vi spiser er laget med hjelp av teknologi. I barnehagen har vi mye fokus på naturen. Derfor er det også viktig at barna blir kjent,  tar i bruk og får nye kunnskaper med hjelp av digitale verktøy.
For å skape interesse hos barna undrer vi oss sammen med de. Når barna opplever fleksible refleksjoner om deres tanker uten at man blir rettet på bevarer vi barnas fantasiverden. Slik at barna føler seg sett og hørt. Når luften blir full av spenning trengs det bare riktig verktøy for at barna kan fordype seg i utforskning som er bygget på nysgjerrighet.

 Vi bestemte oss for å prøve og forske med hjelp av vårt digitalt forstørelsesglass. Dette var en tålmodighetsprøve:). Barna ventet på at ipaden får lade seg litt. 

Insektene ute var fortsatt i dvale, men noen småkryp lurte seg inn i vindusåpningen for å overvintre. Gaupene skulle undersøke noen små nærmere.

Det var veldig spennende når vi fikk se insektene så tydelig og hvordan kroppen deres så ut.
Fagområde: "Natur, miljø og teknologi".

Det var enda mer morsomt når det lille insektet på 2mm våknet og begynte å krype! Barna holdt på lenge og det skapte mye latter og gode samtaler:).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar