torsdag 16. april 2020

Tema om kroppen. Gauper

Gjennom hele året jobber vi med tema om følelser. Målet er at barna blir kjent med egne og andre følelser og får øve på å sette ord på det. Fra slutten av februar hadde vi ekstra fokus på tema om kroppen. Rammeplanen sier: Barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med kroppen sin og utvikler bevissthet om egne og andres grenser. Gjennom arbeid med fagområdet "Kropp, bevegelse, mat og helse" skal barna få mulighet til å sanse, oppleve, leke, lære og skape med kroppen som utgangspunkt. Barnehagen skal bidra til at barna blir trygge på egen kropp, får en positiv oppfatning av seg selv og blir kjent med egne følelser.
Den 27.februar hadde vi en tur til "Pilegrimsleden". På tur skulle vi teste hvordan kroppen vår fungerer. Vi ville kjenne forskjellen på om er det mer vanskelig å gå i motbakke eller ned bakken. 

På vei dit fant vi et nydelig vårtegn. 

Det fasinerte Gaupene stort. Vi brukte kroppen for å se, kjenne og lukte.
Når man går langt blir man litt sliten. Man kan bruke en gåstokk til å støtte seg på eller sette seg ned får å få pusten tilbake:). 

 
Det er alltid gøy å utforske skogen.

 


Barna er veldig gode til å finne masse fine naturskatter. 

Se så sterk jeg er, jeg kan løfte opp et tre!

Et pedagogisk opplegg. Vi tester kroppen vår... Etter flere løperunder ble barna enige om at det var lett å løpe nedover og var mer slitsomt oppover.

  


 
En super lekeplass.

 
Det tok ikke lang tid før barna kom i gang med rolleleken. 


 
På vei tilbake møte vi Revegruppen som var også på vei til barnehagen. Gaupene var veldig stolte når de kunne visse frem de vårtegnene vi fant i skogen.


Her lager vi en modell for pusteorganer. Målet var å synliggjøre for barna lungenes funksjon.Nese, munn og lungene. Når barna blåste i sugerør, så posene fylte seg med luft og omvendt. Gaupene syntes dette var veldig gøy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar