onsdag 28. oktober 2020

Ekorngruppen høster fra såkassene


Det er så mye spennende som skjer i naturen om høsten. Vi har siden i våres fulgt med på hva skjer oppi såkassene våre, og med det vi sådde. Noe har vi høstet alt, og nå var det tid for å høste resten av grønnsakene vi sådde i våres. Barna er aktive undersøkere, og med sitt engasjement oppdager de mye spennende. Vi finner meitemarker og ser at de har gravd ganger, og sneglen som har festet seg på bladene og tar seg en pause. Det er så mye å oppdage, og det er rett utenfor døren vår!

 Hvor store har gulrøttene våre blitt? Det blir spennende å se!

Vi høstet noen bittesmå gulrøtter, og noen som hadde blitt litt større. Hva kan vi bruke disse til?Tomatene våre ble aldri rød i år, så nå prøver vi å ta dem med inn og legge dem i vinduskarmen. Derfra kan vi følge med på dem og se om de blir røde der. Barna var med å høste og studere tomatene. Ligner de på de tomatene vi kjøper i butikken? Hva er forskjellen? 

Så var det tid for såkassene våre. Disse har vi stelt med hver uke, og barna viser stort engasjement i det som skjer oppi disse. Vi var spente på om det var noen poteter nedi jorda.

Og det var det! Her kom det mange poteter opp, og se på denne lange roten!


Sammen høstet vi potetene, tok av gresset og la dem i kassen. Så mange poteter ble det!Da potetene var høstet var kassene klare for løk. Sammen så vi på bildet utenpå pakken hva slags løk vi skulle plante. Vi gravde hull i jorden som barna puttet løk i. Nå blir det spennende å se til våren om det vokser noe opp!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar