tirsdag 13. oktober 2020

Ekorngruppens tema høst

 

Med høsten kommer også mange spennende forandringer i naturen som vi følger nøye med på. Barna er aktive naturforskere, og sammen blir de kjent med naturens forandringer. Når det blåser ser vi opp på himmelen og ser at bladene daler ned fra trærne. Ved å bruke sansene undersøker vi høsten. Vi kjenner hvordan bladene kjennes ut i hånden, vi ser på dem og snakker om dem. Hvilke farger har de? Er de store eller små? Naturens fantastiske mangfold appellerer til barns iboende nysgjerrighet og inviterer til utforsking. Vi har vært på turer og funnet mange forskjellige blader på vår vei.


Noen av bladene tok vi med tilbake til barnehagen og laget flotte høstbilder. Sammen med bladene puttet vi maling i høstfargene orange, gul, rød og grønn på ark og inn i plastlommer. Vi klemte både med skje og med hendene og så hvordan malingen blandet seg og laget høstkunst som vi har pyntet opp vinduene våre med. 

I dugnadsuken samlet vi sammen blader som hadde falt ned fra trærne på uteområdet vårt. Det var mange blader på bakken! Vi undersøkte bladene vi fant og samlet dem sammen oppi kasser og trillebårer, før vi tømte dem oppi kompostbingen vår. Hva som skjer med det som er oppi komposthaugen vil vi følge med på gjennom året. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar