tirsdag 13. oktober 2020

Høst og alt som følger med!Høsten er kanskje den beste tiden i barnehagen. Høstmånedene inviterer til ro og god tid. Vi kan være mye ute og oppleve vær og vind. Fargene skifter og bladene faller.

Dugnad
For mange er høsten ofte forbundet med dugnad, og det gjelder også for oss i Øverland barnehage. Store og små har hjulpet til med å gjøre det fint i barnehagen både ute og inne, samt på Gaupeplassen og i grønnsakshagen.

Poteter som ble satt denne våren er endelig klare for å høstes. Det skal bli til en deilig potetstappe senere.


Regelleker

Regelleker har vært en stor greie for oss og vi ønsket å gjøre det enklere for barna å velge aktiviteter å starte. Derfor lagde vi en aktivitetstavle som henger på Gaupeplassen. Barna var selvfølgelig med på hele prosjektet. På tavlen henger det flere kort med ulike regelleker. Noen klassikere som Rød, grønt-lys, sisten og hauk og due, og vi har funnet noen som er nye for oss alle. 
De vell 30 lappene med aktiviteter legger vi i denne postkassen og tanken er at vi bytter ut lappene så fort vi trenger forandring eller når årstiden endrer seg.


Landart!

Landart er en kunstform der en bruker det en finner i naturen og setter det sammen til vakre former og installasjoner. Blader, stein, pinner, sauelort, blomster, mose, stubber.. Tilgangen til materialer er uendelig ute. Dette er en kunstform der en må ha med seg fotoapparatet - for kunsten er forgjengelig og forsvinner ofte med vær, vind og menneskelig avtrykk. Her ser dere noen av uttrykkene barna har skapt med det de fant i naturen.
Vi skal fortsette å nyte høsten for fullt ute i naturen. Gå lange turer, utforske dyrelivet, se forandringene rundt oss og kjenne været på kroppen.

Hilsen alle oss på Gaupe- og Bjørnegruppen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar