torsdag 29. oktober 2020

Harebarna utforsker uteplassen

I høst har haregruppen hatt fokus på å bli trygge og kjent med hverandre og barnehagen. Vi har sammen utforsket uteområdet vårt og hva som finnes der. 

De yngste barna har en kroppslig og sanselig tilstedeværelse. De erfarer og lærer gjennom å bruke hele kroppen og alle sansene. Erfaringer samles gjennom hud, øyne, ører, nese og bevegelse. Det meste må studeres, luktes på, smakes på og ikke minst kjennes på for at man skal kunne danne et bilde av gjenstanden. Huden vår registrerer berøringene vi gjør, om noe er kaldt, varmt, stikker eller er godt å ta på. De stadige erfaringene bidrar til en forståelse og læring av hva ting er og hvordan det fungerer. Vi setter ord på det barna erfarer gjennom utforsking.  

Utekjøkkenet er mye i bruk. Der samles det mye vann når det regner. Her blandes det vann og sand til gjørme. Når det er mye vann er det moro å plaske med støvlene oppi. Vi utforsker vannet og kjenner at det er vått og kaldt å ta på. Vi heller over i bøtter med spader. Av og til hender det at noen tar en liten smak også. Vi utforsker med alle sanser. 

Vi utforsker alle vanndammene. Vi hopper så det spruter, tramper, setter oss ned og til og med står på hodet i vanndammen.Sammen utforsker vi trærne og hva som skjer med bladene. Vi har sett at bladene faller av trærne når det blåser. Vi har brukt sansene til å kjenne på dem og se på fargene. Vi har tatt med høstblader inn i samling og sett på dem og sunget høstsanger.  


Vi leker i skliehuset.Øver oss på hvordan komme opp trappen og ned trappen. Videre opp stigen og ned sklien. Vi kryper inn i lekehuset og gjennom røret på baksiden. Der kan vi stå i hver vår ende og kikke på hverandre og snakke sammen.   
 
Sandkassa er også et sted vi er mye. Her lages det sandkaker og kjøres med biler. Det formes og rives ned igjen for så å bygges opp på nytt. 
 
I dugnadsuken hjalp barna til med å spa sand opp i sandkassen igjen. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar