mandag 21. desember 2020

Desemberlek på ekorngruppen

Vårt fokus i desember er en rolig førjulstid, med lek, turer og julekos. Vi har gått små turer i nærområdet hvor vi blant annet sjekker at fuglene og ekornene som bor i skogen har mat å spise. Rett utenfor gjerdet til barnehagen er det en fin fugleplass, hvor det er hengt opp fuglemat. Vi følger med på hva som skjer her fra barnehagen, og det var spennende å gå hit på tur. Her så vi både mange fugler og ekornet som var ute og så etter mat. 


Se der oppe! Der oppe løper ekornet! Det var spennende å se hvor nærme ekornet kom, det klatret og hoppet opp og ned av trærne. Også på bakken finner vi mye spennende, vi finner nøtter, pinner, steiner og sneglehus. Naturen gir oss mye vi kan undersøke.
Vi på ekorngruppen er glad i å male, og i disse tider er det ekstra koselig å pynte med litt hjerter i vinduene på avdeling. Da har vi dem rundt oss, og barna viser stolt frem hjertene våre når det kommer noen inn til oss.  


Juletreet ute på tunet ble funnet i skogen og hugget ned av loftetbarna, og vi på ekorngruppen bidrar med pynt til treet. Med bærekraft i fokus finner vi frem gamle saker og naturmateriell, og puttet dem i kopper før vi helte på vann og satte dem i fryseren. Og når de er fryst, skal vi henge dem opp på treet vårt.
Vi pynter! Barna var ivrige med å henge pynt opp på juletreet, og neste gang vi kom ut gikk barna bort og pekte på pynten, se hva vi har gjort!

I formingsaktiviteter med små barn er fokuset vårt prosessen, og at barna skal oppleve mestring i det de gjør. Barna deltar på egne premisser, og utifra sine forutsetninger. Barna valgte farge selv, og malte på kongler som ble til julegaver. Etter at de ble malt puttet vi dem oppi denne boksen med glitter, og barna ristet så konglene spratt opp og ned. De valgte selv om de ville riste litt eller mye, og når de var ferdige. Og med den gjennomsiktige boksen kunne de se at konglen hoppet rundt når de ristet, og at glitteret festet seg på konglen. Konglene har hengt inne på avdelingen vår og lyst opp, og barna peker ofte på dem og snakker om at de har vi malt. 
Hurra, vi fikk litt snø! En fredag da vi kom til barnehagen hadde det kommet litt snø! Vi fant frem små og store akebrett. Disse lange akebrettene er populære, da kan vi sitte sammen og kjøre tog. Da drar vi på tur!:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar