mandag 14. desember 2020

Juleforberedelser på Revegruppen

På slutten av november startet vi med juleforberedelser. Den magiske tiden startet allerede da vi åpnet takluken til loftet. Det førte til samtaler og refleksjoner blant Revene at julenissen bor der. Dessverre var nissen borte, men vi fikk hentet ned en juleeske. Barna skyndte seg å åpne esken med all julepynten. For å skape en mestringsfølelse, eierskap og tilhørighet har barna vært med på å pynte og bygge opp stemning på avdelingen.

Alfabetveggen byttet vi ut med vårt miljøvennlig juletre. 

Revene hengte opp julekuler på treet. 
Revene var så ivrige å pynte at de syntes lyktene passet best på sekkene:).

Adventsamling.

På juleverkstedet lager barna juleoverraskelser. Alt materiale blir lagt frem slik at barna fritt får bruke sin kreativitet og har en god opplevelse med å skape kunsten på egne premisser. 

For å unngå julestress legger vi til rette for andre turer og aktiviteter. De turene og opplevelsen i grønnsakshagen i høst gjorde at barna fikk god tilhørighet til den. Vi vil ha fokus på hvordan vi kan ta barnas perspektiv med å vise interesse for deres ideer, innspill og meninger. Revene viser stor glede når turmålet er grønnsakshagen og ofte medbestemmer at det blir en av dagene i ukeplanen. Denne gangen hadde vi med en postmannlek med oss dit. 

Det ble lager poststasjoner med norske standfugler. Før vi startet leken repeterte vi om hvordan fuglene ser ut, lyder de lager, farge og hva de heter. Revene fikk et kort om gangen og måtte finne og levere riktig post til stasjonene som var gjemt ut i hagen. Etter at mann fikk levert et kort fortet barna seg tilbake til postkontoret for å få et nytt. Hver gang fikk vi repetere navnet til fuglen som var på bildet.

Det var imponerende hvor fort barna skjønte lekereglene. Det tok ikke så lang tid før barna husket hvor de forskjellige fuglestasjoner ligger. De samarbeidet godt om oppgaven og hjalp hverandre med å finne riktig fugler. Revene syntes dette var veldig gøy:). 

1.desember dro vi sammen med Gauper og Bjørner ut i skogen for å hogge et juletre som vi satt ute på tunet til barnehagen. 


Vi pyntet det med lys og stjerne på toppen.

Stadig vekk dukker det opp en tøysenisse hos et av Revebarna. Dette er vår julekalender i år. Han gir et lite hint med å stikke en fot ut av skuffen i barnas hylle, lurer seg i sekken eller tøflene til barna slik at barna får en overraskelse. Nissen har sett hva barna har gjort hjemme og skriver det i et brev (med foreldres samarbeid) som vi leser i adventsamling i barnehagen. Dette prosjektet blitt så fint, barna blir super stolte hver gang vi leser et brev!


Det var toppstemning i barnehagen... Det kom snø!
Vi skyndte oss med å finne frem akebrett...

Det var gøy både for store og små:).Barna samarbeidet med å rulle store snøballer...

Akebrettene kan brukes som pute og dyne når man blir litt sliten:)...

På ettermiddagen fikk vi besøk av juleteater i barnehagen. Ute på tunet til barnehagen fikk vi se forestillingen om "Askeladdens jul".

 På tur i nærområdet ved hagen var vi på en oppdagelsestur. 

Et av funnene på tur var et traktor hjul. Det var ikke lett å dra det av sted.

Hele gruppen fikk lyst til å hjelpe, men det var ikke lett allikevel...

Etter hvert fant vi en hel traktor. Den hadde kjettinger på hjulene. Noen av barna hadde en god forklaring på at det trenger man for å kjøre på snøen.


Revene ble inspirert av juleteater i barnehagen slik at gapahuken på tur ble til en scene.

Vi fikk se en forestilling om "På låven sitter nissen". Barna både sang og var skuespillere som satt på låven som var vedkubbene:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar