fredag 18. desember 2020

Nissefest på Gaupe- og Bjørnegruppen!

 Onsdag 16.desember var det duket for nissefest i barnehagen! Til tross for pandemien fant vi ut at vi bare måtte klare å gjennomføre dette, siden små og store har sett fram til dette lenge. En vesentlig forskjell fra tidligere år, var at vi fikk et brev fra Nissen noen dager før festen skulle holdes. Som dere kan lese under, kunne ikke Nissen møte oss med julegavene i år da han var nødt til å holde seg på Nordpolen.. Men til gjengjeld ville han gjemme gavesekken sin på Gaupeplassen, så alle fikk noe godt å kose seg med. Så vi tok en tur opp til Gaueplassen for å gjøre alt klart til onsdagen. Blant annet la vi granbar rundt bålplassen så det ikke var så gjørmete, og vi fant et juletre rett i utkant av plassen vår. Noen barn var med på å rydde plass rundt treet så det var mulig å gå rundt det. 


Endelig var dagen for nissefesten her og vi stod spente ved porten. En voksen hadde gått i forkant for å henge opp oppgaver som barna skulle løse på veien opp. Oppgavene var; Synge første vers av "En stjerne skinner i natt, telle antall trekanter i et bilde, fortelle 1 ting man ønsker seg til jul og telle antall julepynteting man fant på stien før man ankom Gaupeplassen. Vi tok oss god tid til å gjøre oppgavene, og når vi etter hvert kom oss opp til plassen var bålet tent og klart for lage grøt. 

Men først, hvor har nissen gjemt sekken sin?? Det tok litt tid å finne den, men etter godt samarbeid fant vi den tilslutt bak et tre like i nærheten. Oppi posen var det en pakke smurf og en eventyrsjokolade. Det falt i smak, takk julenissen!Det blir ikke nissefest uten grøt! Derfor tok vi med oss mange pakker med julegrøt som vi varmet på bålet. Det tok litt lengre tid enn vanlig, men godt smakte det! Barna fikk velge mellom smør, sukker og kanel, og det var deilig med et varmt måltid utendørs. 
Som lovet i brevet fra nissen, satt vi ut grøt til han! I tillegg skrev alle barna ned sine julegaveønsker på hvert sitt ark og vi la det sammen med grøten! Blir spennende å se om grøten og brevene er borte når vi kommer tilbake dit neste gang..
Etter måltidet hadde vi tid til å leke litt, før vi skulle tenne lysene i treet. For å gjøre det litt ekstra, valgte vi levende lys på treet vårt. Det ble veldig stemningsfylt! Vi sang julesanger og så på hvordan flammene danset i treet. 

Resten av dagen tilbragte vi i barnehagen. Noen pakket inn julegavene sine, andre lekte på avdelingen.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar