søndag 10. januar 2021

Revenes uke på Gaupeplassen

Det var hyggelig å møte hverandre igjen:). Barna hadde mye å fortelle om hva hadde de gjort i juleferien. Første uken i dette nye året startet med nye utfordringer. På grunn av korona- utbruddets utvikling gikk vi over på rødt nivå i trafikklysmodellen i barnehagen med de nye følgene tiltak. Åpningstid til barnehagen ble redusert, Revegruppen ble delt opp i to kohorter som hadde et fast spisested og lekerom og barna skulle leveres og hentes ute. Med et godt foreldresamarbeid hadde vi en strålende uke på Gaupeplassen. Gaupeplassen er en av de faste og godt kjente turstedene til barnehagen. En gapahuk, bålplass, husker og flere lekehytter skaper et fint lekemiljø for barna på tur.

Vi pakket pulken med reinsdyrskinn og ved og med sekken på ryggen var vi klare til å dra av gårde. Revene hadde gjerne lyst til å kjenne på mestringen med å dra i pulken uten en voksen hjelp. Når det er tungt da er det fin at flere kan hjelpe til. Barna får erfare at godt samarbeid gjør oss sterke.

 
Inkluderende lek på Gaupeplassen.

Revene hjelper hverandre å gi fart på husken.

Hytte som Gauper og Bjørnegruppen hadde bygget var veldig populær til å leke en rollelek i. Barna leker blant annet at de lager mat, drar på jobb at det er natt og alle må sove. De leker et virkelig liv. Det å være i et felleskap lærer barna et sosial samspill. På gruppen har vi fokus på det å si i fra og respektere andres ønsker, bruke vennlig stemme og både inkludere og spørre pent. For å forsterke og gjøre læring til en lek laget vi plakater som henger på en vegg i barnehagen som vi passerer daglig. Der henger vi opp en stjerne for de gode ting som barna gjør mot hverandre. Det var fint å se hvordan Revene ga hverandre noen tips for å komme inn i leken, for eksempel å ringe på døren "ding dong" eller ringe opp på telefonen som er en pinne eller stein.

Det å klatre stigen defineres som risikofylt lek. Den type lek er så spesiell slik at barna søker spenning. Barna lærer å kjenne seg selv og sine grenser og hva de i stand til å mestre.

Det var for kaldt å spise ute så vi var gjennom barnehagen hver dag til lunsj for å spise og varme oss. Det var gøy å se på hestene som var også på tur.

Denne uken hadde vi en bursdag på gruppen. For å markere det hadde vi samlingsstund med sang og dans, på tur grillet vi marshmallows på bålet og spiste is i barnehagen. Fulle av forventninger marsjerte vi til Gaupeplassen. 

 
 Barna er med for å plukke tørre kvister til bålet i skogen.

Dette var stas:)!

På vei til Gaupeplassen fant vi en død mus. Revene syntes at han var veldig søt og det var et stort mysteriet hvorfor den døde...?

Barna er inspirert av ninjago og leker det i barnehagen. Det er en spenningsfylt lek. For å ivareta barnas interesser øver vi på hvordan vi kan fekte uten om å skade hverandre. 

Slagmarka etter en kamp...

Vi avsluttet uken med gøyale leker i snøen.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar