tirsdag 16. februar 2021

Tema fugler på ekorngruppen

Vinterfuglene har vært et tema hos oss i januar og februar. Med den fine fugleplassen som står rett over veien for barnehagen får vi fuglelivet tett på. Hit tar vi med mat og fyller opp i beholderne så fuglene kan spise seg mette, og vi utforsker det vi finner av dyrespor her. Barna viser stor omsorg for fuglene, og foreslår ofte at vi skal sjekke om de trenger mer mat. Dette henger nært sammen med tema bærekraftig fremtid, sammen tar vi vare på livet i naturen rundt oss. Vi tok med oss en stor boks med mat bort til plassen, for nå var det nesten tomt der borte! Barna hjalp til med å fylle røret med solsikkefrø.
 Vi snakket om hvordan maten kommer ut av de små hullene, og fuglene kan sitte på stengene å spise. Meiseboller hadde vi også med, og disse fikk besøk rett etter at vi hadde hengt dem opp! Kjøttmeisen kom og tok seg en matbit. Barna følger fuglelivet tett på og rett utenfor porten. Vi maler fuglebilder. Med fargene til noen av vinterfuglene våre, pensel, svamp og fjær laget vi flotte fuglebilder. Barna erfarer hvordan fargene blander seg på arket, hvordan malingen kommer på arket forskjellig med pensel og svamp.
Med  nysnø var det lett å se at noen hadde vært her ute og lagt igjen spor. Se, sporene går denne veien, vi følger etter og sjekker hvor de går! Vi fant flere forskjellige spor også, hvilke dyr har gått her?

Vi fulgte etter sporene bortover, og så hvordan de fulgte bort til disse trærne, hva har skjedd her tro?


Vi undersøkte hvor sporene stoppet, og så at det var mange spor rundt og innunder trærne. Barna lurte på om det kanskje bor noen her? Kan det være fugler som har stoppet her og fløyet opp i trærne?  I sin utforsking blir barna kjent med dyrelivet i nærmiljøet vårt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar