onsdag 10. mars 2021

Turglede, lek og læring. Revegruppen

God stemning, morsomme opplevelser og spenning på tur fremmer både gode relasjoner i gruppen og barnas psykososiale- og fysiske helse. Det er fantastisk å ha skogen med sitt mangfold. Det er flere tursteder man kan velge ifra i vårt nærmiljø, slik at har vi uendelige muligheter. Naturen kan tilby alt det vi trenger for å lære. Det stimulerer sansene våre. Det gjør oss nysgjerrige og vi kan undre oss over det sammen med barna, slik at vi tar vare på barnas egen lærelyst. I naturen kan vi finne alle former og farger og lærer å se sammenhenger gjennom egne erfaringer og opplevelser. I naturen er det fint å finne roen. Det er fint å se innlevelsesevne hos Revene når de tar vare på naturen og dyrene med å plukke søppel på tur. Opplevelsene på tur gir oss felles samtalereferanser, det styrker barnas språkkompetanse, skaper tilhørighet og samhold i gruppen. 

Eventyrskogen har blitt et fast tursted på mandager og en fin start på uken. Barna finner seg til rette til rolleleken der.
Det er to hytter på rasteplassen som barna synes er veldig morsomt å leke i. 
 

Tur til "Bjørnehullen".

Gjennom opplevelsene og fysisk aktivitet i naturen kan barna øve seg og gjenta aktiviteten flere ganger.


Ved drikkekaret til hestene ved Ankerveien ble barna nysgjerrige på hvordan karet ble fylt med vann...når vi fikk undersøkt plassen, oppdaget vi at vannet finner en vei mellom steinene...
 Ved samme plassen fant vi fossiler i en stein. 
Vi fant revebæsj. Gjennom TETT PÅ dimisjonen "Produktivitet" trekker vi inn dybdelæring, slik at barna får et grundig og utfylt svar ut i fra barnas refleksjonene og fakta.
Konglen til høyre er spist av et ekorn og til venstre av en mus.

Skogveien var dekket av snø og is. Revene fant en morsom  måte å komme seg ned.

Det var så gøy at dette måtte gjentas flere ganger og på forskjellige måter.
Tunnel..

På tur i grønnsakshagen fant barna mange spennende spor.
Vi lurte på hvem sitt spor kunne det vært... vi fulgte etter sporene helt til elven så ble de borte...

Det var kult å se hvordan en mus laget undergangene i snøen. Vi fikk en bekreftelse på at den ikke tar ferie om vinteren:).

Endelig fikk vi se bikubene på nært hold.
På vei tilbake til barnehagen.

For å skape spenning, og for å bli bedre kjent med nærområdet denne gangen, tok vi en omvei til Eventyrskogen. Underveis hadde vi en samling. Siden påsken nærmer seg ble Revebarna kjent med en ny fortelling som heter "Eventyret om Påskeharen".
Solen skinte mellom trærne og skapte den perfekte stemningen. Eventyret handler om en fugl Lepus som blir lei seg fordi en jeger hadde knust eggene hans i redet. Han ønsket å bli til et annet dyr som er rask og lur. Derfor går han til Vårgudinnen som med hjelp av tryllestaven og et magisk teppe forandrer han til en hare. Men han savner å legge egg... og når Vårgudinnen legger sitt magiske teppe opp på et tomt rede og teller til tre med tryllestaven sin... så flytter hun teppet og der ligger det tre gule egg i redet til haren... Det blir jubel i barnegruppen! På ekte!... kommenterte noen av barna:)...Videre på vei fant Elsa og Anna fra filmen "Frost" en fin plass til å danse på isen:).
Vi oppdaget en ny plass! Det var noen barkehytter som trengte litt oppussing og noen trær som var veltet av vinden som var perfekte til å klatre på. Vi tenkte at det blir et nytt tursted som fikk navnet "Barkehytta".


Aktive deltagende voksne inspirerer barna til lek.
Kom å se hva jeg fant...

Jeg bærer dette store treet, jeg er sterk!

Gjennom opplevelser i naturen får barna mulighet til kjenne på naturlige utfordringer med mulighet til å teste sine grenser og kjenne på mestringsopplevelsen uten prestasjonskrav.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar