onsdag 16. juni 2021

Ekornbarna fortsetter prosessen ute i såkassene

 

Når været og temperaturene nærmet seg sommer, var det tid for å plante tomatplantene våre ut, og for å så sukkerertfrø ute i jorda. Barna gikk engasjert i gang med arbeidet. Ved å ha en aktiv rolle gjennom hele prosessen, fra frø til grønnsak, og med hvordan vi klargjør kassene og jorda, erfarer barna hvor maten vår kommer fra, og hva plantene trenger for å vokse. 

Det første vi gjorde var å lage små hull til frøene, så de skulle få spire og gro i jorda.

Vi så utenpå posen hvordan sukkererter ser ut, og undret oss over hvordan de små frøene kunne vokse opp å bli til sukkererter.  Her kommer det mange matematiske begreper inn. Vi putter de små runde frøene oppi litt større hull, og så skal plantene vokse seg høye, og få avlange sukkerertbelger med runde erter inni. Barna puttet frø oppi hullene og tettet forsiktig hullene med jord.

Nå var det tid for å flytte tomatplantene våre ute fra selvvanningssystemet og over i såkassene. Barna gravde hull så plantene skulle få plass med alle røttene sine. 

Vi satte tomatplantene forsiktig ned i jorda, og gravde jord rundt så de skulle få støtte til å stå.  Sammen vanner og steller vi med plantene i hverdagen, og barna er ofte borte og sjekker at de har det bra. Vi gleder oss til vi kan høste herfra, og smake på det vi høster.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar