onsdag 23. juni 2021

Litt av hvert fra Gaupe- og Bjørnegruppen!Hei! 

Gjennom våren og sommeren har det vært mye aktivitet i barnehagen, selvom ikke bloggen til Gaupe og Bjørn har vært like aktiv. Så da tenkte vi å dele litt bilder og beskrivelser av det vi har holdt på med den siste tiden!

Rakett/trehytte på Gaupeplassen.

Vi har hatt Verdensrommet som tema og ville gjerne skape noe utendørs. Dermed ble ideen om romrakett satt til livet med hjelp av noen paller og planker vi anskaffet.  Barna viste stor interesse for prosjektet og var i aller høyeste grad med å bidra. Hamring, saging og måling ble gjort av barna, i samråd med voksne (som fattet minst like stor interesse av dette..) Det tok oss drøyt 5 uker med sporadisk jobbing å ferdigstille raketten, men resultatet er vi alle godt fornøyd med. Det viser seg også i barnas lek at dette etterhvert har blitt et populært tilholdssted for alle. 
 

Ny camp!

Korona og rødt nivå gjorde at vi var nødt til å skille oss i mindre kohorter. Da trengte vi et nytt tilholdssted! Dermed brukte vi en halv dag på å saumfare området i nær barnehagen for å finne en fin plass å bruke. Vi lette etter en åpning i skogen, som hadde tilbud som innbyr til lek. Store/ små steiner, klatretrær, jord man kan grave i, kongler, pinner og andre naturmaterialer. Vi fant et egnet sted og satte i gang med å gjøre det til vårt egent. Vi bygde blant annet denne steinbenken:                            

Mange måltider ble spist her i løpet av våren. Og når det regnet, satt vi bare opp tarp så vi holdt oss tørre: 


Vi rakk også å bruke bålplassen en gang før forbudet trådde i kraft. Da ble brødskiver med ost stekt. 

Sæteren gård

Vi har brukt det flotte DNT området til Sæteren gård ofte gjennom våren og prøver å få hvertfall en tur dit hver uke. Tilbudene her oppe er helt fantastiske og barna begynner å bli veldig godt kjent med de ulike aktivitetene å holde på med. Det starter gjerne med en tur på Gråtass som er traktoren vist på bildet. Her er det full kamp om hvem som skal sitte bak rattet, hvem som har ansvaret for giret og bremsen osv.               Deretter er det gjerne kaninene og hønene som vekker interessen. Allerede på vei opp begynner mange av barna å plukke med seg løvetannblader de skal mate dyrene med.                         

Noe vi har gjort en del i det siste er å ta med frisbeer opp, da det er en stor gressplen man kan kaste ut på. Med en ivrig frisbeegolf-spiller i personalet, har samtlige barn hatt muligheten til å få sin egen frisbee til å kaste med. Dette har for enkelte barn blitt veldig populært og noe som stadig gjentar seg i hverdagen.      

    

Men det aller viktigste for de fleste er hinderløypa! Her får barna teste seg på mange ulike hindre med forskjellig vanskelighetsgrad, og det henger høyt å klare et hinder man tidligere ikke har klart. Vi ser en voldsom utvikling fra gang til gang, og stadig vekk er det nye barn som mestrer hinderløypa. Det er moro å se hvordan barna hjelper hverandre til å komme videre hvis noen står fast et sted.  


Andre turer

Her kommer en oppsamling i form av bilder av andre turer vi har vært på:Og noen av dyrene i nærområdet som har preget hverdagen: God sommer! Hilsen alle på Gaupe- og Bjørnegruppen ☀️

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar