onsdag 23. juni 2021

En sommerdag i grønnsakshagen (Gaupe&Bjørn)
 Gjennom våren har Gauper og Bjørner jobbet godt for å skape et mangfoldig innhold i grønnsakshagen til barnehagen. Vi startet allerede i april med å så paprika og kål innendørs, da det var for kaldt i været for frøene å komme ut i jorda. Gradvis så vi endring i pottene, små planter og blader dukket opp. 

Temperaturen utendørs endret seg også etterhvert. Vi tok med vekstene ned til Hagen, og utstyrte oss med spader, jord og vann, og sådde. Etterhvert fikk vi flere vekster der nede. Sukkererter og poteter. De sådde vi rett i jorda.                               

Nå er det bare å vente på resultatet! 

Vi bruker flere dager i uken nede ved Hagen for å drive med vedlikeholdsarbeid. Det må lukes og vannes, og vi fjerner brunsnegler som prøver å spise opp grønnsakene våres. Forøvrig er det deilig å være der en sommerdag, med fine gressplener, spennende lukter og smaker, gode klatretrær og ikke minst hønene og hanen Anton (som elsker rips!!) 
                       Barna har også laget butikk her nede. Her kan man få kjøpt alt fra rottefelle til sykkelpumpe. En skikkelig basar her altså!                      


Mens vi venter til høsten kommer og grønnsakene kan høstes, kan vi jo alltid kose oss med det, som enkelte kan hevde smaker aller best, nemlig jordbær! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar