tirsdag 7. desember 2021

Adventsaktiviteter i Bjørnegruppa

Vi ønsker å gi barna gode minner og tradisjoner i adventstiden. Vi ønsker at de gleder seg over opplevelser sammen, ser gleden av å gjøre andre glade, samarbeider og koser seg. Vi vil her skrive og viser bilder fra noen av opplevelsene vi allerede har delt.

Vi fikk også i år besøk av teater i barnehagen. Det var så morsomt. Siden vi har det ute er det god nok plass for skuespillerne og alle ser godt. Felles opplevelser som dette, med mye latter og humor knytter også barna sammen. Bilder av barnas glede henger i trappeløpet. Resten av den dagen sang vi sangene de hadde synget, og snakket om hva som hadde skjedd. Når vi går opp trappen, stopper barna ved bildene og gjenforteller og snakker om det som skjedde. 


Torsdag gikk vi til kirken. Der fikk alle som ville roller. Det er kommet opp bilder i trappen av engler, gjetere, konger, Maria og Josef. (Siden vi ikke kan vise ansikter her) Det var bare vår barnehage, og barna sang "En stjerne skinner i natt" så vakkert at tårene trillet. Det ble et hyggelig besøk i Haslum kirke, som hører til vårt nærmiljø. Kirken er 800 år gammel og den er noe vi nå tar med når vi går pilgrimsleden og snakke om hvordan folk gikk fra Oslo til Trondheim gjennom mange hundre år og også i dag. Vi lager vår egen pepperkakeby. Barna bestemmer selv fasongen på huset de skal lage, og kjevler og skjærer ut formene selv. Etter at husene er satt sammen og pyntet, blir det en hel by og en del av adventskalenderen vår. 
Barna skal jobbe hjemme, for å tjene penger til Frelserarmeen sitt arbeid for fattige familier, før de med stolthet får med seg sitt hus hjem. Det å praktisk gjøre noe for at andre skal få oppleve glede, gir mye stolthet, glede og mestring tilbake. 
En soldat fra Frelserarmeen kommer til barnehagen rett før jul og henter pengene. Da leses det opp hva barnet har gjort og soldaten forteller om hva pengene går til. Det er fint å lære å ta vare på hverandre. 

Vi har også en kalender der barna har tegnet tegninger som skal henge på et juletre. Da må treet først males og så pyntes. Det er viktig å være med på å skape et nytt element til adventskroken, og alle som vil får sin tur med malekost og lim. Dette gir samhørighet og fellesskap.
jJuletreet som skal stå på tunet er også barna med på å hente. Da går vi samlet ut i skogen og finner et passe tre som barna sager ned og bærer tilbake til barnehagen.
 De er også med på å holde treet og sette ned kiler i juletrefoten så treet står støtt. Det å bidra til felles hygge er viktig. Det er barnas tre og de tar godt vare på det. Etterhvert skal vi lage litt pynt å henge på det. 
I en  berekraftig framtid, viser vi barna at gjenbruk er veldig bra og nyttig.  Vi tar derfor bussen til Sandvika, med penger i lommen, som barna selv har tjent. Denne gangen hadde  barna jobbet hjemme og tjent kr 50,-
 Det var spennende å kjøre buss igjen. Vi skulle på denne turen dra til gjenbruksbutikken ARBA. Her skulle barna kjøpe julegaver til hverandre. De fikk selvsagt selv velge, og de opplevde at de kunne få mye fint for pengene de hadde tjent. Det er ingen bilder fra butikken, der vi var 13 barn inne samtidig. Det gikk uten at noe gikk i stykker, og alle ble fornøyde. Etter måltidet ute i bakgården, gikk vi til Kadettangen, hvor vi hadde hele skipet for oss selv og lekte der en times tid. Det var en super fin dag, som ble avsluttet med at vi alle gikk i butikken og kjøpte snop, som vi har pyntet pepperkakehusene med. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar