torsdag 9. desember 2021

Vinterlek på ekorngruppen

Med desember kom også snøen, og verden ble plutselig hvit. Rammeplanen for barnehager skriver at gjennom fagområdet natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna opplever og utforsker naturens mangfold. Snøen inviterer til en slik utforsking. Når små barn møter snø for første gang, er det mye å bli kjent med. Hvordan beveger jeg meg i snøen? Hvordan er det å gå på snøen? Hva slags lyd lager det? Hva slags lek kan vi leke i snøen? 
Barna utforsket snøens egenskaper gjennom leken sin. Vi laget snøkaker, med og uten sand i. 

Snøen var myk å kjenne på, og den la seg lett oppi bøttene våre. 
Hurra, vi kan ake! Flere av barna prøvde seg i akebakken, og opplevde hvordan bakken var blitt glattere, og vi kunne suse nedover på akebrett.Men hvordan kommer vi opp igjen? Ved å øve seg på å komme opp bakken gjør barna seg flere erfaringer, hvordan det er best å bevege seg for å komme opp, bør vi krabbe, krype eller gå? Her oppleves naturens mangfold med hele kroppen, hvordan naturen rundt dem har forandret seg og hvordan vi kan leke i og bruke snøen. 


 
Vi på ekorngruppen har ristet kongler i maling og farget sand. Disse konglene hang vi opp på juletreet vårt ute i barnehagen. Og med snøen som kom fikk de enda mer pynt på seg. Se så fint det ble!


Vi lager snøengler! Barn og voksne laget snøengler, og vi så hvordan de forskjellige englene så ut da vi reiste oss opp igjen. 

Vi prøvde å kaste snøen opp i luften, og så hvordan den lette, myke snøen beveget seg i lufta. Barna så hvordan snøen satte seg fast på vottene og farget dem hvite.
Vi utforsker hvordan det er å bevege seg oppi båten nå når den har masse snø oppi seg. Og vi undersøkte hvordan dekkene så ut med snø. Vi så at det dekket som står opp hadde snø oppi seg, og dekket som er huske, hadde snø oppå seg. Husken var blitt helt hvit! Sammen undersøker vi alt vi har rundt oss, og blir på denne måten godt kjent med vinternaturen vi har ute i barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar