fredag 23. september 2022

Start på tema Bærekraftig framtid
Denne uken har vi hatt tema Gjenbruk og bærekraftig framtid
Uken startet mandag med et skuespill om to som gikk tur i skogen. Da de skulle sette seg ned å spise, hadde den ene med seg plast, glass og metall, som ble lagt igjen i skogen. Da turfolket gikk videre kom det en liten rev Reven spiste plast, fordi det luktet mat av det og skar seg på glasset. Turgåerne angret seg og gikk tilbake, Der de fant den skadde reven. De hjalp reven, og den fikk bandasje. Barna i publikum kunne fortelle at man alltid må ta med søppel tilbake.

     Etter eventyret laget vi bilder av gjenbruksmaterialer. Dette har ikke barna gjort før, så vi voksne var  delaktige, slik at det ble bilder. Slike bilder kommer vi til å lage mye av med naturmaterialer
 


 Dagen etter gikk turen til Gaupeplassen. Her gravde vi et stort hull, hvor vi så la ned ulike materialer. Vi tok bilde av hva vi la ned, og vil bruke dette bilde når vi graver opp igjen i juni. Da vil vi se hva som har råtnet og blitt til jord og hva sim ikke har råtnet. 
  
Torsdag laget vi tallrekke av smudiekorker. Barna styrte farten på drillen og borret hullene vi trengte. Etterpå hjalp de til med å tre på riktig antall korker.


                                              Slik ble resultatet           


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar