Denne uken har vi hatt matuke. Sammen med barna har vi laget mat fra bunn og grunn i barnehagen. Barna fikk være med på hele prosessen. Barna var med på å planlegge meny, de vasket og kuttet grønnsaker, blandet ingredienser, formet burgere og hjalp å forberede til bålfyring. Vi praktiserte og snakket om hvor viktig god hygiene er når man lager mat. Det er både spennende, sosialt og lærerikt å lage mat. Vi hadde gode samtaler rundt bordet og under aktiviteten, bla.at barna delte erfaringer og at de fikk være med på å lage mat hjemme også. Sammen delte vi kunnskaper om sunn mat og hva som gir oss en sunn kropp med god energi. Barna brukte sansene sine til å se, lukte, kjenne og smake på matvarene, som vi brukte til å lage de forskjellige rettene. Barna kjente på mestringen og inspirasjon til å være med på prosessen. De virket veldig konsentrerte når de kuttet opp grønnsakene. Målet vårt var å skape interesse og en god opplevelse med å lage mat ute i naturen i et felleskap. Gjennom aktiviteten fikk barna styrket sin sosial kompetanse med å vente på tur, gi og lage plass, bytte på kjøkkenredskap, eller spørre en venn om hjelp. Barna viste tydelig motivasjon for å lage og smake på maten som de laget selv.
Rammeplanen sier "Barnehagen skal være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme barnas bevegelsesglede og motoriske utvikling. Måltider og matlaging i barnehagen skal gi barna et grunnlag for å utvikle matglede og sunne helsevaner".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar