mandag 10. oktober 2022

Grønn uke med Gaupegruppa

I uke 36 hadde vi "grønn uke" i barnehagen. Gjennom denne uka ønsket vi å rette søkelys mot barnehagens årstema "bærekraftig framtid".

Vi startet uka med et skuespill der noen av de voksne i barnehagen var skuespillere. Det handlet om to turgåere som ikke var så flinke til å plukke opp søpla etter seg, og en nysgjerrig rev som både skar seg på glasskår og surret seg fast i en plastpose. Heldigvis kom de to turgåerne på bedre tanker, og gikk tilbake for å plukke opp etter seg. Reven ble reddet, og de voksne fikk seg en lærepenge. Barna ble tatt med i historien og hjalp de voksne med forslag til hvordan de bedre kunne ta vare på naturen og dyrene rundt seg.

Etter skuespillet tok vi frem ulik "søppel" som barna hadde tatt med seg hjemmefra. Disse brukte vi til å lage former og mønstre med, slik at det ble ulike "land art"-motiver. 

Til slutt hadde vi en sorteringslek der vi ble bevisst på hva de ulike tingene var laget av, og hvor de skulle kastes eller resirkuleres. 

Men hva i alle dager?! Søppel i naturen? Og det er de voksne som har lagt det der sier du!? Ja, her har vi tatt turen til gaupeplassen for å lage en "søppelskatt"! Vi gravde et stort hull, og så kom "skrotnissen"(Mads) med en stor pose med ulikt søppel. Mange av tingene samlet vi fra barnas og de voksnes matpakker, for å skape mer relevans. 


 

Skrotnissen hentet fram en og en "søppelskatt" fra posen sin, og vi snakket litt om hva det var og hva barna tror kommer til å skje med det når de ligger lenge under jorda. 

En god miks av ulikt materiale ligger nå nedgravd til over vinteren, og så skal vi grave det opp igjen på slutten av våren for å se hva som har skjedd=) 

 


Til slutt måtte vi selvfølgelig lage skattekart, sånn at vi finner igjen skatten til neste år!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar