tirsdag 1. november 2022

De siste dager i grønnsakshagen for sesongen

                                          

Høsten er virkelig her, og vi observerer daglig hvilke endringer som skjer i naturen. Og når det er høst er det også innHØSTING i grønnsakshagen. Nå har veksten stoppet opp, og de første frostnettene har meldt sin ankomst. Da er det på tide å høste inn det siste av spiselige vekster, og gjøre klar for neste år.

                                           

Det har vært god vekst i drivhuset i år! Slik så det ut siste dag før vi skulle rydde ut alle plantene og gjøre klar for neste års såing.Hva er dette forno montro?


Nam nam, Physalis (ananaskirsebær på norsk) er en veldig morsom og voksevillig plante som tok over hele drivhuset nesten! Inni de estetisk formede "bladene" ligger det et oransje bær/frukt, som mange av barna synes smaker veldig godt=)


Tomatene har også kost seg 


Ulike typer tomater, klare for å høstes, spises, eller for å tørkes og lage frø til neste års planter!


Her har vi revet ut Physalis-plantene med roten, og lagt utenfor drivhuset. Der fikk barna plukke av fruktene og spise så mye de ville. Deretter ble resten av planten kastet på komposthaugen for å bli til ny jord.


Physalis-tid!


Her må det rives og røskes for å få opp de voksne plantene med dype røtter.


Her la vi alle plantene, slik at barna selv kunne plukke av frukter/grønnsaker, og enten spise eller legge i kurven vi tok med oss tilbake for å lage frø eller spise senere.

I forkant ser dere at vi har lagt papp over de opphøyde grønnsaksbeddene, for å forhindre at ugresset kommer opp til våren før vi har fått sådd og gjort klar!Høstens siste innhøsting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar