torsdag 29. februar 2024

Harene leker med vann

 De siste dagene har det kommet en del regn og snøen smelter til vann. Det synes barna er moro å leke med. Vannet renner ut av røret fra takrenna og vi kan fylle bøtter, kopper og former i forskjellige størrelser. Vi fyller opp, heller over i større/mindre bøtter og ser at det blir ulik mengde vann. Her er det mange matematiske begreper å lære (fagområde: antall, rom og form) 


Hvorfor blir det mindre vann når vi heller vannet fra koppen oppi den store bøtta? eller hvorfor renner det over når vi heller vann fra bøtta over i den lille koppen? Vi kan sammenligne hvilke bøtte som har mest og minst vann.  

Hva skjer når vi har isklumper oppi bøtta og heller på vann? isen smelter og blir også til vann. Vi erfarte også at isen smelter hvis vi holder den i hånda eller på tunga, fordi kroppen vår er varmere enn isen. Barna bruker alle sansene når de utforsker vann i forskjellige former. 

 


Hvorfor kommer vannet ut av røret i takrenna? det regner på taket og snøen på taket har smeltet og blitt til vann. Det er det som skjer med snøen når det regner, den blir borte, den blir til vann. 


Hva skjer hvis vi heller vann i en kopp med hull i bunn? Vannet renner rett igjennom og uansett hvor lenge vi holder koppen under takrenna, blir det ikke noe mer vann. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar