søndag 26. mai 2024

Eventyret om "Den lille larven Aldrimett" på ekorngruppen

I årsplanen til barnehagen har vi vårteng og småkryp blant temaer i april måned. Gjennom turene i nærområdet fikk vi en glede av å møte maur og se en maurtue. Så fort snøen forsvant oppdaget vi meitemark. Dette skapte stort engasjement blant barna. Barna erfarte at hvis vi løfter opp på en stein så kan vi oppdage flere småkryp... superspennende!

For å ivareta barnas interesser gjennom deres medvirkningskraft startet vi å jobbe med eventyret om "Den lille larven Aldrimett". Det er et fint eventyr for språkstimulering med mange gjentagelser, telling og ikke minst kunnskap om naturen. Vi ble kjent med eventyret med å lese i boka med de fine bildene. De samme bildene for visuelle stimuli ble hengt opp på temaveggen på avdelingen. I samlingsstund brukte vi konkreter og "tegn til tale". Når barna ble godt kjent med eventyret ble de med å fortelle det med å peke på bildene og med å bruke konkreter. Lille larven ble også med på tur slik at barna fikk mulighet til bruke naturen og koble fortellingen til et virkelig liv. Larven Aldrimett ble veldig populær blant barna slik at vi valgte å fortsette med det utover mai. Eventyret samlet barna om felles opplevelser som er med å styrke tilhørighet til et felleskap og samhørighet i gruppen.   

Rammeplanen for barnehager sier: "I barnehagen skal barna får mulighet til å erfare ulike formidlingsmåter av tekster og fortellinger, som kilde til estetiske opplevelser, kunnskap, refleksjon og møter med språk og kultur". 


Temaveggen på avdelingen og konkreter. De fleste er laget av gjenbruksmaterialer:) 

Barna plukker opp mat til larven Aldrimett som vi skal møte i samlingsstund når vi kommer tilbake til barnehagen. 

Denne gangen ble lille larven med på tur.

Barna plukket opp små steiner til larven. Larven smakte på det...
 Au au ... sa barna med et uttrykksfullt ansikt og tok seg på magen...

Larven liker å spise blader... nam :)

Så fikk larven utforske omgivelsene gjennom barnas øyne...


Barna strålte ut omsorg og glede overfor larven


Etter at vi lekte en stund med larven kom en sommerfugl og landet på veien. Lille larven Aldrimett ble til en vakker sommerfugl... 

Ha det sommerfuglen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar